Mijlocașul Curtis Jones - născut în Liverpool și un produs al academiei - a semnat un contract pe cinci ani sâmbătă. Jucătorul de 19 ani a marcat apoi primul său gol în Premier League în victoria campioanei Angliei cu 2-0 în fața celor de la Aston Villa.
”Visul meu este să ca toți jucătorii de la academie să fie la prima echipă. Visul este să avem o echipă plină de scouseri. Vrem să fim o casă pentru toți cei cu suflet de scouser”, a declarat Klopp.
Klopp a precizat că atunci când caută un jucător dorește anumite calități la el și nu îl judecă după locul nașterii, dându-l exemplu pe mijlocașul de 17 ani Harvey Elliott, născut în Surrey și un produs al academiei lui Fulham.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 9 MINUTE
”Bineînțeles, dacă iubești fotbalul și ești talentat, vrem să fii aici”, a afirmat germanul. Unii dintre cei mai importanți jucători de la Liverpool au fost ”produși” locali, precum Steven Gerrard sau Jamie Carragher, ambii născuți în Merseyside și crescuți la academia clubului.

Academia lui Liverpool va produce starurile viitorului

Recent, Trent Alexander-Arnold a devenit titular incontestabil și s-a impus chiar și la naționala Angliei. Klopp a delcarat că mai mulți jucători de la tineret sunt aproape să urmeze același drum ca Trent.
”Sunt modești și foarte muncitori. Perfect ar fi să avem acești jucători profesioniști drept model pentru ei. Dacă băieții vor urma acest drum, cu talentul lor, vor avea o carieră mare”, a afirmat Klopp.
Klopp l-a dat exemplu pe Mane pentru progresul făcut de senegalez de când a ajuns la club. ”Îmi aduc aminte de acest băiat extrem de talentat pe care l-am adus de la Southampton. Avea o tehnică extraordinară dar nu era constant și de aceea oamenii se mirau de câți bani am dat pe el. Dar la ce nivel a ajuns acum... este incredibil. A venit ca tânăr și a crescut aici”.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 21 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM O ORĂ