Bartomeu e istorie pentru trupa catalană, astfel că fiecare dintre candidaţii pentru viitoarele alegeri încearcă deja să îşi facă lobby. Marele favorit e Victor Font, care a dezvăluit că îl va aduce pe Xavi antrenor al grupării blaugrana, dar şi Joan Laporta speră la un nou mandat.
Acesta din urmă a jucat cartea "Guardiola", însă managerul lui City se pare că l-a refuzat, astfel că se îndreaptă spre alte variante de întărire a echipei, astfel încât să îşi asigure voturile socios.
Conform RAC1, Laporta va aduce un nume "greu" la nivel de organigramă a clubului. Mateu Alemany, fostul director general al Valenciei, va ocupa aceeaşi funcţie în structura de conducere a Barcelonei.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
ACUM 18 ORE
Alemany și-a încheiat contractrul cu "liliecii" în urmă cu câteva luni, după ce a demisionat din funcție din cauza diferenţelor de opinie cu Peter Lim în privinţa politicii de transferuri. Venirea lui ar fi un atu pentru achiziţii importante, în contextul în care vechea conducere a fost extrem de neinspirată în acest "domeniu".

Alaba, marele pariu pentru defensiva Barcelonei

În privinţa lotului de jucători, principala ţintă va fi convingerea lui Messi să semneze prelungirea contractului, dar Laporta se gândeşte şi la transferuri. În special în zona fundaşilor centrali e nevoie de întăriri, iar Barcelona va încerca să îla ducă pe David Alaba.
Austriacul a fost în sezonul trecut unul dintre cei mai buni jucători ai bavarezilor, care au cucerit Champions League și un nou titlul în Bundesliga. Reprofilat fundaș central, după ce stafful tehnic al lui Bayern l-a "scos" din bandă pentru a-i face loc lui Alphonso Davies, Alaba a jucat în multe momente perfect, completându-se excelent cu Boateng.
Lui Alaba îi expiră înțelegerea cu Bayern în 2021, iar bavarezii voiau neapărat să îl păstreze; în consecință, i-au propus în mai multe rânduri un nou contract, extrem de avantajos financiar. Potrivit Bild, ar fi vorba de 11 milioane de euro/sezon, potrivit ultimei oferte.
Doar că austriacul a refuzat toate propunerile, iar în acest moment Bayern s-a consolat cu ideea pierderii lui. Barcelona vrea să profite de acest lucru şi să aducă gratis un fotbalist de clasă. Asta dacă nu cumva bavarezii vor prefera să îl vândă încă din iarnă, sub preţul pieţei. Oricum, catalanii vor avea o concurenţă serioasă în demersul de a-l achiziţiona pe Alaba, Liverpool părând marea favorită în cursa pentru semnătura austriacului. Real Madrid şi Juventus s-au interesat şi ele de fundaş, astfel că lupta va fi una pe muchie de cuţit.
"I-am prezentat o ofertă foarte-foarte bună, o ofertă competitivă, mai ales dacă avem în vedere perioada. I-am spus agentului lui David în timpul ultimei întâlniri că ne dorim să aflăm un răspuns clar până la finalul lui octombrie. Pentru că e vorba de un jucător important, un titular, și trebuie să ne pregătim pentru a-l înlocui, dacă nu acceptă prelungirea. Nu am primit niciun răspuns de la ei până sâmbătă (n.r. ultima zi din octombrie). Directorul sportiv al nostru, Hasan Salihamidzic, l-a contactat pe agent și acesta i-a transmis că oferta e în continuare nesatisfăcătoare. Am decis să retragem această ofertă și să nu mai încercăm prelungirea. În acest moment, nu mai există un nou contract pe care Bayern să i-l ofere lui Alaba", a spus Herbert Hainer pentru postul bavarez BR24.
Liga Campionilor UEFA
Îngrijorări la Real Madrid înainte de duelul cu Manchester City! Un titular riscă să rateze meciul
21/04/2022 LA 09:38
Liga
Reacția lui Alaba după zvonurile privind transferul lui Lewandowski în Spania! "Va face ce trebuie"
21/04/2022 LA 06:29