Getty Images

Propunerea lui Casillas de a îmbunătăți VAR-ul

Propunerea lui Casillas de a îmbunătăți VAR-ul

09/11/2019 la 13:07Actualizare 09/11/2019 la 13:13

Fostul legendar portar al lui Real Madrid, Iker Casillas, are o propunere referitoare la cum poate fi îmbunătățit VAR-ul.

Iker Casillas a apărat în peste 1000 de meciuri în fotbalul profesionist și are o sugestie interesantă cu privire la modalitatea prin care VAR-ul poate suferi modificări pozitive, care să îmbunătățească sistemul de verificare al fazelor controversate din fotbal.

Fostul mare portar al madrilenilor crede că echipa de arbitri care verifică fazele ar trebui să fie acompaniată de un fost fotbalist pentru ca decizia să capete mai mult sens, să fie bazată pe opinia unui expert. Și alți fotbaliști au menționat această variantă în trecut, însă până acum nu s-a concretizat nimic în acest sens. Rămâne de văzut dacă cei care au implementat VAR vor lua în calcul o astfel de sugestie.

Ce propune Casillas referitor la VAR

"Propun ca pentru VAR, la fel ca pentru oficialii care analizează imaginile, acolo să fie prezent și un fost fotbalist. Ar fi bine pentru ei pentru că și-ar oferi opinia despre incidentele care se întâmplă de obicei într-un meci de fotbal”, a scris Casillas pe contul personal de Twitter.