Neymar tocmai a anunțat că va rămâne în continuare la PSG, dar brazilianul este acum "liber de contract" în ceea ce privește firma de echipament sportiv pe care o reprezintă.
Neymar a fost reprezentantul celor de la Nike încă de când avea 15 ani, dar compania americană a decis să rupă această legătură cu un an înainte de termen, fără a specifica motivele pentru care a recurs la această hotărâre. Totuși, presa de specialitate a scris că cele 2 părți nu s-au înțeles la condițiile financiare.
Evident, Neymar rămâne un nume care atrage, iar companiile concurente au început o cursă pentru a ajunge la un acord cu brazilianul. Germanii de la Puma sunt mari favoriți să îl ia pe Neymar în echipa lor.
Ligue 1
O nouă șansă pentru Neymar? Ce planuri are Christophe Galtier cu starul brazilian
IERI LA 18:57
Cea mai mare parte a acționariatului firmei germane a fost în mâinile companiei Kering, care deține firme de lux precum Gucci, Balenciaga sau Yves Saint Laurent, dar în 2019 a vândut o parte din acțiuni, deși menține în continuare un procent semnificativ. Grupul francez Artemis este cel care deține pentru moment cele mai multe acțini la Puma.
Puma a investit foarte mult în fotbal în ultimii ani, iar "înregimentarea" lui Neymar ar consolida poziția pe piață a companiei germane cu capital francez. Manchester City, AC Milan, Valencia, Borussia Dortmund sau echipa națională a Italiei sunt cele mai importante echipe care au echipament Puma. De asemenea, Jan Oblak, Luis Suarez, Kun Aguero, Cesc Fabregas sau Marco Reus sunt câțiva dintre jucătorii importanți care au contracte individuale cu compania nemțească.
Forbes, care l-a clasat pe Neymar pe poziția a șaptea în topul celor mai bine plătite celebrități, estimează că Neymar are venituri anuale de 95 de milioane de dolari.
Premier League
Neymar la Newcastle, un vis interzis? Un fost internațional brazilian nu crede că starul s-ar adapta
02/07/2022 LA 10:43
Ligue 1
Neymar, foarte aproape de un transfer în Premier League! Ce echipă e favorită să-i obțină semnătura
24/06/2022 LA 12:46