Un caracter aparte, Neșu nu a lăsat ca accidentul suferit să îl afecteze. Deși imobilizat, românul este un exemplu și o sursă de inspirație pentru toți prin munca depusă la fundația care îi poartă numele. La fel a fost și pe teren. În ciuda fizicului, apărătorul nostru era de o determinare feroce, fiind capabil de orice sacrificiu pentru a-și ajuta echipa.
Această atitudine l-a făcut extrem de iubit și printre fanii lui Utrecht, care l-au inclus în cel mai bun prim "11" din istoria grupării. Informația a fost oferită de cel mai bun prieten al celui poreclit "Bichonul", George Ogăraru. Alături de Mihai în echipă sunt nume mari precum Dirk Kuyt sau Dries Mertens.
https://i.eurosport.com/2020/04/30/2812648.jpg
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
ACUM 38 MINUTE
În urmă cu doi ani, Neșu a fost invitatul special al lui Utrecht la un meci din prima ligă olandeză, iar suporterii l-au primit ca pe un erou. Un steag imens, cât jumătate de peluză, cu chipul lui Mihai, a fost arborat de ultrași. "Bine ai venit acasă, Mihai!", a fost mesajul răspândit pe bannere și steaguri, peste tot pe stadion.

Relație specială cu Mertens

Declarat cel mai bun fundaș stânga din Olanda în 2008, Neșu a avut cumplitul accident, în urma căruia a rămas paralizat, trei ani mai târziu. În urma unui duel aerian, în timpul ultimului antrenament dinainte de vacanță, Neșu a suferit o fractură a unei vertebre.
El a rămas în relații bune cu mai mulți jucători de la Utrecht, o legătură specială având cu Mertens, care a venit chiar în România în vizită și s-a declarat extrem de impresionat de planurile pe care Mihăiță Neșu le are la fundația sa.
"Am mers în România ca să văd cu ochii mei. Îmi aduc aminte de energia pe care am simțit-o acolo, venită de la acei copii curajoși și de la oamenii prietenoși din staff. Totul este foarte plăcut. Strâng bani pentru un centru nou, care va fi de trei ori mai mare.
Nu este deloc ușor deoarece e multă sărăcie în România. Din acest motiv este cu atât mai important ce face Mihai, pentru că sunt mulți copii care au nevoie de terapie și nu și-o permit. Mi-ar plăcea să merg mai des în România, dar din păcate nu am timp", a spus atacantul lui Napoli, pentru Sport Magazine.

Mertens: "Accidentul lui Neșu m-a schimbat"

În același timp, Mertens a mărturisit că accidentul grav al lui Neșu l-a făcut să privească viața din altă perspectivă, încercând să trăiască din plin și să se bucure de fiecare moment:
"Acel accident m-a schimbat. Mi-am dat seama că se poate întâmpla oricând așa ceva. Din acest motiv, este bine să te bucuri de fiecare clipă. Mihai era un om sănătos, cu planuri de viitor, dar în câteva secunde totul s-a spulberat și a ajuns într-un scaun cu rotile.
Cu siguranță, la început a trecut prin clipe mai complicate, dar a luptat și prin intermediul fundației și credinței și-a găsit din nou energia. Bucurați-vă de fiecare clipă și de lucrurile mici! Rămâneți pozitivi, mai ales când aveți dificultăți. Eu mi-am dat seama de atunci că fotbalul nu înseamnă totul.
Mă bucur că Mihai este fericit acum. Admir din plin felul în care a reușit să transforme acel accident teribil în ceva pozitiv. Nu cred că aș fi putut să fac asta dacă eram în locul lui", a mai adăugat Mertens.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 5 ORE