Tehnicianul naţionalei părea că e extrem de tentat să îi spună "adio" României după dubla cu Irlanda de Nord și Norvegia, de luna viitoare, din Liga Națiunilor. Selecționerul e extrem de dezamăgit de criticile care i s-au adus, dar și de răspunsul jucătorilor, pe teren. Tehnicianul a venit cu inima deschisă la națională și spera că va crea un grup unit ca la U21, unde a făcut minuni, dar a dat peste fotbaliști blazați, fără dorința de a face performanță.
La finalul înfrângerii cu Alaba&Co, Rădoi a dat de înțeles că ia în calcul să își dea demisia. În general, Rădoi e un tip extrem de echilibrat și responsabil în tot ceea ce spune şi nu aruncă niciodată "fumigene" în presă, fiind un om cu o coloană vertebrală cum puțini oameni de fotbal de la noi au.
"În această lună vom vedea dacă a existat un progres. Apoi, după partidele din noiembrie, vom trage linie și vom vedea ce e de făcut. Poate peste o lună toată lumea va fi mai fericită", a spus Rădoi după eşecul cu Albania.
Fotbal
Real Madrid și Manchester United au fost detronate! Care este cel mai valoros club din lume
ACUM 2 ORE

Rădoi, sprijinit de FRF şi apropiaţi

Se părea că totul va duce la o despărţire Rădoi - FRF, însă selecţionerul s-a decis să continue în preliminariile pentru CM 2022. Independent de ce se va întâmpla în confruntările cu Irlanda de Nord şi Norvegia, tehnicianul a înţeles că s-a implicat într-un proiect şi nu îl poate abandona, anunţă Gazeta Sporturilor.
La această hotărâre a contat enorm, se pare, sprijinul necondiţionat oferit de Burleanu. Rădoi va fi cu siguranţă un mare antrenor, iar preşedinte Federaţiei ştie perfect acest lucru, astfel că i-a transmis că are totul suportul său, indiferent de criticile unora.
"Dacă e să ne referim la decizia de a-l susține pe Rădoi, nu am niciun regret! Va fi un antrenor mare al României! Am încredere în continuare în el, în ciuda ratării calificării la Euro. Este un antrenor tânăr și dedicat, care a reprezentat un exemplu anul trecut, la Campionatul European de tineret. Sunt sigur că va avea capacitatea să-i remonteze pe jucători", spunea Burleanu înainte de confruntarea cu Austria.
În decizia antrenorului tricolorilor a contat şi sfaturile primite de la colaboratori. Toţi membrii staff-ului său i-au transmis că ar fi o greşeală să renunţe atât de repede. Văzând că se bucură de atât de multă încredere şi ştiind că oamenii din staff-ul său tehnic depind de el, Rădoi a hotărât să lupte până la capăt.

Rădoi şi noua strategie de la naţională

Sursa citată notează că Rădoi deja a stabilit planul de atac pentru viitoarele preliminarii. În primele meciuri pe banca României, selecţionerul a adus o tactică bazată pe atac, chiar dacă de multe ori defensiva rămâne descoperită.
Din punct de vedere estetic, în multe momente jocul tricolorilor a fost plăcut ochiului, chiar dacă rezultatele au întârziat să apară. Rădoi pare decis să evolueze în unele partide chiar cu doi închizători, pe viitor, conştientizând că trebuie să obţină maximum dintr-o formaţie fără o calitate deosebită.
Evident, România nu va arăta la fel de defensiv ca în mandatele lui Piţurcă sau Contra, însă Rădoi e gata să fie ceva mai prudent, în funcţie de adversar, înţelegând că nu ne putem impune stilul pe care vrea să îl imprime atunci când întâlnim formaţii mai bine cotate.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
ACUM 2 ORE
Premier League
Manchester City pregătește un nou transfer! Pe ce fundaș din Premier League a pus ochii Guardiola
ACUM 3 ORE