Edi Iordănescu a avut parte de un început dificil la echipa națională, fiind primul selecționer din istorie care are nevoie de 5 meciuri pentru a înregistra prima victorie, 1-0 cu Finlanda, în Liga Națiunilor.
Antrenorul primei reprezentative s-a confruntat cu un mare val de critici de când a fost instalat, iar rezultatele slabe din startul mandatului au contribuit enorm la acest fenomen. Iordănescu a spus că este dispus să accepte în continuare orice critică, deoarece crede că poate face performanță. Acesta are parte însă și de susținători, printre ei numărându-se Mirel Rădoi, predecesorul său pe banca naționalei.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj este asaltată de oferte pentru unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut
ACUM O ORĂ

Mirel Rădoi: "Antrenori care ani de zile nu au antrenat pe nicăieri, vin și se iau de Edi"

Prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu, fostul selecționer a avut un mesaj dur către contestatarii lui Edi. Rădoi crede că foștii jucători ai echipei naționale critică actualul staff fără să cunoască prea multe lucruri din interior, lucru care nu este normal. Antrenorii care îl critică pe Edi Iordănescu nu au scăpat nici eu de furia lui Rădoi.
"Mă bucur pentru ultima partidă (n.r. - 1-0 cu Finlanda), aveau nevoie și el (n.r. - Iordănescu) și băieții. Nu e ușor să fii în acea poziție. Și dacă sunt calificări, vor fi comentarii că s-a jucat urât. Nu mi se pare în regulă. Când vorbim despre națională trebuie să ai informații din interior, pe care în momentul ăsta le are doar Edi. Noi ne putem da cu părerea din exterior, dar nu știm exact situația jucătorilor, ce se întâmplă la nivel de echipă.
Ce nu-mi place e că noi, foștii jucători, ieșim și vorbim cu ușurință și criticăm. Și după această victorie, în care am avut o primă repriză senzațională, iar din repriza a doua, în loc să scoatem lucrurile pozitive, chiar dacă echipa căzuse și și-a dat sufletul, noi spunem că ne-a dominat Finlanda.
Suntem unici, scoatem doar lucrurile negative în față. Nu deține nimeni adevărul absolut, nici Gică, nici nimeni. Jucătorii au o zi când vin de la club. Trebuie să lase toate problemele de acasă, de la club, nu e ușor. Trebuie să fim totuși și realiști. Antrenori care ani de zile nu au antrenat pe nicăieri, vin și se iau de Edi.
Înainte de meci nu au încredere. Cum se câștigă, nu mai zic nimic, devin invizibili. Hai să vedem cu ce putem veni noi din afară, să ajutăm. Nu mă refer la voi (n.r. - presă), mă refer la noi, foști fotbaliști, antrenori. E normal să vânăm postul acela, dar să nu spunem lucruri doar ca să ieșim noi bine", a spus Rădoi, citat de gsp.ro.
Rădoi a avut și el parte de critici vehemenți în perioada cât a condus naționala. Ciprian Marica nu s-a ferit niciodată să atargă atenția atunci când lucrurile nu au funcționat, iar Rădoi nu l-a uitat pe fostul atacant, despre care a spus că nu poate înțelege ce face un antrenor, deoarece nu a fost niciodată în această postură.
"Marica vorbește doar din perspectiva unui fost jucător. Nu are cum să înțeleagă ce face Edi, ce fac eu sau ce face Gică", a conchis Rădoi.
Fotbal
Barça a pus pe masă 40 de milioane pentru transferul lui Lewandowski
ACUM 2 ORE
Premier League
Manchester City a perfectat transferul lui Kalvin Phillips! Suma considerabilă plătită de "cetățeni"
ACUM 2 ORE