Mirel Rădoi a avut un discurs impresionant la finalul meciului de la Ploiești, când a fost întrebat despre faptul că "tricolorii" au încasat 3 goluri în repriza secundă. Selecționerul României i-a atenționat pe jurnaliști că nu e în regulă să scoată în evidență doar lucrurile negative, ci trebuie să le vadă și pe cele pozitive.
Apoi, Rădoi a spus că înfrângerea dintr-un meci nu reprezintă o dramă așa cum este prezentată de multe ori în țara noastră. Selecționerul a oferit exemple de lucruri care, prin comparație cu rezultatele echipei naționale, merită mai multă atenție în viața de zi cu zi:
"Am crezut că Belarus joacă în 6, nu mi-am dat seama că joacă în 11. Nu mi-am dat seama că jucătorii sunt atât de slabi (n.r. - pe un ton ironic). Îmi pare rău că trebuie, și la o victorie, să vedem lucrurile negative. Toți ar trebui să încercăm să construim. Nu va merge nimic dacă scoatem doar ceva negativ în față. E mai ușor să faci rău decât să faci bine, scoți ce e negativ în față.
Romanian Liga I
Meci cu 5 goluri la Ovidiu, Farul – FC U Craiova 3-2. Cum arată clasamentul în zona play-off
ACUM 24 MINUTE
Oameni buni, vreți să vin în fața voastră și voi să trageți și eu să stau? Spuneți că sunt mereu sub presiune... Sub presiunea cui? Ce se poate întâmpla la fotbal mai rău decât să pierzi? Nu înțeleg! E un sport, nu o dramă!
Dramă e ce se întâmplă cu acest virus sau cu acești copii care nu au ce să mănânce sau cum să își facă temele la școala online! E fotbal, e plăcere! Când aud aceleași întrebări cu aspect negativ... Căutați și lucrurile pozitive! Nu pentru Rădoi, ci pentru echipa națională. Noi plecăm, voi și fanii rămâneți", a spus Mirel Rădoi la conferința de presă.

Mirel Rădoi, după România - Belarus 5-3: "Jucătorii nu au cum să nu fie afectați!"

"Dacă nu încercăm să gândim pozitiv și să construim ceva, cu ajutorul vostru, degeaba ne chinuim noi să schimbăm ceva. Se poate construi, dar e foarte greu. Jucătorii nu au cum să nu fie afectați de ce se întâmplă în jurul naționalei. Trebuie să nu fii om, să nu ai emoții ca să nu fii afectat auzind mereu comentarii negative.
Chiar dacă noi spunem că trebuie să fii puternic mental. Ce înseamnă să fii puternic mental? Dacă poți să îți creezi o bulă și să nu citești nimic, da, e altceva. Apare schimbul de generații și nu cred că tinerii au nevoie de multe lucruri negative.
Nu înseamnă că avem așteptări să ne lăudați dacă avem probleme. Dar sunt și aspecte pozitive care sunt neglijate. Înțeleg că spuneți de multe ori că jucătorii nu au valoare, că antrenorul e slab. Dar de ce aveți așteptări atât de mari dacă voi credeți că suntem așa de slabi?", a mai declarat selecționerul, după partida cu Belarus.

România s-a impus împotriva Belarusului, într-un meci cu 8 goluri

Naționala României a deschis scorul în minutul 11, când Bogdan Mitrea a reluat cu capul în plasă centrarea expediată de Răzvan Marin. A fost primul gol înscris de Mitrea pentru "tricolori", la vârsta de 33 de ani.
Pușcaș a fost faultat în careu de Naumov peste 7 minute, iar Răzvan Marin a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri. Nedelcearu a înscris, la rândul său, primul său gol la națională în minutul 31, când a fost lăsat în poziție ideală de devierea lui Mogoș. Fundașul a reluat în plasă din 6 metri.
Pușcaș a stabilit scorul pauzei, 4-0, în minutul 44, ajungând la golul cu numărul 8 pentru naționala României. Nedelcearu a bifat "dubla" în minutul 55, după ce portarul bielorușilor a deviat imprecis mingea șutată de Florin Tănase.
La scorul de 5-0 pentru "tricolori", Mirel Rădoi a efectuat 3 schimbări, iar jocul României s-a destabilizat ușor. Oaspeții au apelat și ei la 3 modificări, reușind apoi să înscrie de 3 ori, prin Kendysh (min. 63), Bakhar (min. 80) și Klimovich (min. 90+2). La scorul de 5-2, în minutul 83, David Lazar a apărat un penalty executat de Yablonski.
S-a încheiat 5-3 pentru România, care acum se pregătește pentru meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor.
Fotbal
OFICIAL | Mario Balotelli revine în naționala Italiei, înainte de meciurile de baraj pentru CM
ACUM 2 ORE
Premier League
Claudio Ranieri a fost demis de la Watford după doar 112 zile!
ACUM 3 ORE