Gazeta Sporturilor anunță azi că Mirel Rădoi e extrem de tentat să îi spună "adio" României după dubla cu Irlanda de Nord și Norvegia, de luna viitoare, din Liga Națiunilor. Selecționerul e extrem de dezamăgit de criticile care i s-au adus, dar și de răspunsul jucătorilor, pe teren. Tehnicianul a venit cu inima deschisă la națională și spera că va crea un grup unit ca la U21, unde a făcut minuni, dar a dat peste fotbaliști blazați, fără dorința de a face performanță.

Sprijinit de Burleanu, Rădoi nu "ține de scaun"

Interesant e că Răzvan Burleanu îl susține în continuare pe tehnician, în ciuda celor trei înfrângeri la rând, contra-performanță în ultimii 11 ani la națională.
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj 3-3 | Spectacol total în primul derby al sezonului! Gazdele au egalat ]n prelungiri
IERI LA 07:46
"Dacă e să ne referim la decizia de a-l susține pe Rădoi, nu am niciun regret! Va fi un antrenor mare al României! Am încredere în continuare în el, în ciuda ratării calificării la Euro. Este un antrenor tânăr și dedicat, care a reprezentat un exemplu anul trecut, la Campionatul European de tineret. Sunt sigur că va avea capacitatea să-i remonteze pe jucători", spunea Burleanu înainte de confruntarea cu Austria.
De altfel, la finalul înfrângerii cu Alaba&Co, Rădoi a dat de înțeles că ia în calcul să își dea demisia. Nu au fost vorbe spuse la cald, selecționerul fiind un tip extrem de echilibrat și responsabil în tot ceea ce spune. Rădoi nu a aruncat niciodată "fumigene" în presă, fiind un om cu o coloană vertebrală cum puțini oameni de fotbal de la noi au.
"În această lună vom vedea dacă a existat un progres. Apoi, după partidele din noiembrie, vom trage linie și vom vedea ce e de făcut. Poate peste o lună toată lumea va fi mai fericită", a spus Rădoi.
Selecționerul e, așadar, în proporție mare decis să renunțe, iar hotărârea lui nu e una surprinzătoare și nici nu trebuie privită ca un act de lașitate. De altfel, înainte să își înceapă mandatul, tânărul antrenor anunța că, dacă nu va simți că poate face diferența și că poate aduce naționala pe drumul corect, nu va avea vreo problemă să ridice mâna și să ceară să fie schimbat.
"În momentul în care simt că nu pot să îmi mai aduc contribuția, nici eu nici staff-ul meu, la îmbunătățirea jocului, la progresul jucătorilor, la imaginea echipei, atunci nu voi ezita să plec, indiferent că se întâmplă după o partidă sau după zece la națională. Să te dai la o parte când crezi că nu mai poți face bine nu e lașitate", explica Rădoi.

Dan Petrescu, favorit să vină la națională

În aceste condiţii, preşedintele Federaţiei are, potrivit Gazetei Sporturilor, două variante pentru înlocuirea lui Rădoi: Dan Petrescu și Gheorghe Hagi. Evident, nu s-a discutat nimic cu vreunul dintre tehnicieni, dar Burleanu vrea să fie pregătit şi în cazul unui scenariu pe care nu şi-l doreşte.
Dintre aceştia, doar primul pare o soluţie reală. Asta pentru că Hagi are o relaţie rece cu FRF, "Regele" vorbind chiar de un conflict între Burleanu şi Generaţia de Aur. În plus, s-ar putea crea un conflict de interese, în condițiile în care cu siguranță s-ar discuta despre faptul că tehnicianul va încerca să își promoveze jucătorii de la Viitorul. Chiar dacă aceste lucruri nu vor avea un fundament real, Federația vrea să evite astfel de polemici în presă.
De notat că Dan Petrescu a fost ţinta principală a lui Burleanu în urmă cu trei ani, după debarcarea lui Daum. "Super-Dan" a cerut atunci un salariu de 500.000 de euro pe an, plus un bonus de 500.000 de euro, în cazul în care ar fi reușit să califice echipa la Europeanul care trebuia să se fi ţinut anul acesta 2020. Federaţia a considerat pretenţiile exagerate, fiind dispusă să îi ofere tehnicianului o remuneraţie de "doar" 300.000 de euro, plus o primă consistentă de obiectiv.
De menționat că Federația ia în calcul și un antrenor străin, dar această ipoteză e destul de puțin probabil după experiența neplăcută avută cu Daum.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09