Ianis Hagi a devenit subiect de dezbatere în presă, după partida României cu Irlanda de Nord. Rădoi l-a schimbat foarte repede, iar ulterior psihologul naţionalei a dat senzaţia că lipsa randamentului de la lot vine ca urmare a faptului că fotbalistul lui Rangers e prea "bine crescut" pe teren.
Dincolo de faptul că a vorbit despre un jucător de la lot, ceea ce în parte contravine cu natura funcţiei sale, vorbele psihologului puteau fi interpretate greşit de Ianis. Cel puţin asta crede Rădoi, care a admis că terapeutul a greşit. În consecinţă, selecţionerul a dat încă o dată dovadă că are un caracter uimitor şi şi-a asumat eroarea comisă de membrul staffului său.
"Nu sunt de acord cum a procedat Silviu. Nu trebuie să pomenim în public despre discuțiile individuale cu jucătorii, pentru că se creează o polemică. Sigur, Ianis e un tip foarte educat, dar asta nu înseamnă că nu e agresiv în timpul meciului. Are reacție, nu mai e acel Ianis din urmă cu câțiva ani, care se dădea la o parte și lăsa adversarul să treacă. Acum bagă piciorul, corpul. Sunt multe schimbări pozitive la Ianis. I-am explicat că dacă cineva ar fi citit doar titlul acelui material, chiar și jucătorul, ceva de genul „Ianis trebuie să scoată bestia din el”, putea înțelege cuvântul „bestie” sub diverse forme. Nu a fost OK. E parte din staff-ul meu. Îmi cer scuze pentru ieșirea lui. Poate nu și-a dat seama, poate a vrut să puncteze, de fapt, aspecte pozitive, dar a ieșit ceva ca și cum Ianis ar fi în mare dificultate, ceea ce nu e în regulă", a spus Rădoi într-un interviu dat pentru Gazeta Sporturilor.
Europa League
Rangers merge mai departe în Europa League! Leicester, în Conference League! Rezultatele serii
09/12/2021 LA 20:42

Rădoi, mulţumit de Ianis Hagi

La Rangers, Ianis Hagi e unul dintre cei mai buni de pe teren meci de meci, însă în partida cu Irlanda de Nord randamentul lui nu a fost cel aşteptat.
Rădoi a decis să îl înlocuiască în repriza secundă destul de devreme, ceea ce a dus la o concluzie logică, mai ales că Hagi Jr nu a mai evoluat apoi nici un minut în Austria: selecţionerul a fost nemulţumit de modul în care s-a mişcat.
Tehnicianul primei reprezentative are o altă ipoteză pentru deciziile tehnice luate: l-a schimbat pe Ianis pentru că avea galben. Cum adversara juca în 10, arbitrii în general au tendinţa să echilibreze balanţa, astfel că Hagi Jr era expus unei eliminări.
"Sunt foarte mulțumit cum se comportă la antrenamentele naționalei. Vorbesc acum de prima reprezentativă, pentru că la U21 a avut meciuri în care s-a numărat constant printre cei mai buni de pe teren. Îi știu valoarea și potențialul. Sunt convins că va veni vremea când Ianis va fi decisiv în tricoul României. E drept, cu Irlanda de Nord n-a avut realizările așteptate, dar există scuze. La club joacă 4-3-3, aici a fost un 4-4-2 în romb. În multe momente, Alibec a coborât să primească mingi și a intrat în zona lui Hagi, care trebuia să se ducă în lateral. A fost și marcajul strâns făcut de nord-irlandezi. Nici terenul nu l-a avantajat. Cu toate astea, pe Ianis nu l-aș fi schimbat dacă nu avea deja un cartonaș galben", a mai spus Rădoi.
Fotbal
Ianis Hagi, antrenat de Ronald Koeman? Cine e mare favorit să vină în locul lui Gerrard la Rangers
13/11/2021 LA 11:09
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
RĂDOI A ANUNȚAT LISTA PRELIMINARĂ A STRANIERILOR CARE POT FI CONVOCAȚI PENTRU JOCURILE DIN NOIEMBRIE
22/10/2021 LA 10:16