De 10 ani, între Rădoi și Lupescu există o relație extrem de rece, pornită de la o antipatie reciprocă. În 2010, pe vremea când era directorul general al FRF, fostul dinamovist a avut mai multe declarații menite să îi afecteze orgoliul fostului căpitan din Ghencea. Lupescu a spus la momentul respectiv că fotbalul arab, acolo unde activa Rădoi, nu este unul de top, și că asta se vede în prestațiile închizătorului. Drept răspuns, Rădoi a ales să se retragă de la prima reprezentativă.
Anii au trecut, dar între cei doi relația nu s-a reparat niciodată. Acum, după ratarea calificării la Euro, după 2-1 cu Islanda, Lupescu a avut din nou o serie de opinii menite să îl afecteze pe actualul selecționer. "La noi, de la Pițurcă încoace nu a mai fost un selecționer. Nea Puiu venise după o pauză lungă, iar Contra, Mutu, Rădoi, nu pot fi selecționeri. Trebuie să ai experiență. Acum nu mai e timp ca pe vremuri, nu ai când să antrenezi. De aceea, e nevoie de experiență. Calificarea la Mondiale e si mai grea, nu mai există șansa a doua, vor fi clar două echipe în grupă mult mai bune decât noi. În Liga Națiunilor sunt mai mult meciuri amicale. Și Radoi și Mutu pot deveni selecționeri, dar trebuie să antreneze. S-a văzut la meci", a spus Ionuț Lupescu, la Digi Sport.
Rădoi a fost întrebat în conferința de presă de dinaintea partidei cu Norvegia despre declarațiile "Kaiserului" și a oferit un răspuns în care și-a arătat încă o dată clasa.
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlu de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 25 MINUTE
"E normal ca după fiecare insucces să apară și critici. Eu cred că aceste critici nu ne fac decât să fim mai puternici. Dacă voi sta de fiecare dată să comentez ce spune fiecare, vom pierde foarte mult timp. Mai departe, cred că dacă chiar a existat acea declarație nu sunt singurul jignit, înseamnă că toți selecționerii după Victor Pițurcă au fost jigniți. Eu nu am văzut o lipsă de atitudine a jucătorilor. Poate au fost puțin timorați din cauza presiunii, a mizei, dar nu am văzut jucători lipsiți de atitudine. Dacă aș sta să ascult părerea fiecărui om, să o și respect, ar însemna că sunt pus aici să fac doar ce vor alții și să nu fac ce gândesc eu. În momentul de față, asta este filosofia după care noi ne ghidăm", a spus Mirel Rădoi.

Rădoi, despre cei care îi cer demisia de la națională

Nu doar Lupescu l-a criticat pe Rădoi pentru partida cu Islanda, și alții au discutat despre deciziile mai puțin inspirate ale selecționerului. Mai mult, unii chiar i-au cerut demisia, o variantă extrem de drastică, care nu are legătură cu realitatea. Rădoi a început o muncă excelentă la națională, dovadă în acest sens partida uimitoare reușită de tricolori luna trecută, în Austria.
Extrem de calm, tehnicianul primei reprezentative le-a transmis contestatarilor că ar fi mai bine să aștepte și să privească imaginea de ansamblu, în loc să îl "pândească" pentru orice eșec.
"Am văzut că deja după doar trei partide mi se cere demisia. Nu știu dacă e cea mai bună idee din moment ce suntem pe primul loc în Liga Națiunilor. Dacă am încerca să creăm profilul antrenorului după fiecare meci, ar însemna să trăim numai la extreme, ceea ce în fotbal nu cred că e cel mai avantajos lucru. E important ce vom face de aici încolo. Avem tendința de a aștepta un eșec sau un semieșec ca să putem să ne luăm de cineva. Poate pur și simplu chiar a fost o zi nefastă pentru toți, și pentru staff, și pentru jucători. Poate nu era momentul potrivit. Când toată nația aștepta ca România să se califice, din păcate, noi nu am reușit să reacționăm", a mai spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.
România evoluează duminică la Oslo, contra Norvegiei, de la ora 19:00. După două etape disputate, tricolorii sunt primii în grupă, cu o victorie și un egal.
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Rapid a făcut un nou transfer! Un argentinian polivalent va evolua pentru giuleșteni
ACUM O ORĂ