Robert Lewandowski s-a revanșat în fața lui Lionel Messi după ce argentinianul a câștigat Balonul de Aur. Polonezul a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al lumii pentru a 2-a oară consecutiv.
Sistemul de vot la Gala FIFA Best este unul mult mai complex și tocmai de aceea mulți specialiști consideră că acest premiu are o veridicitate mai mare decât Balonul de Aur. Selecționerii și căpitanii naționalelor afiliate la FIFA, jurnaliștii din întreaga lume și fanii sunt cei care aleg laureații, voturile fiecărei categorii având o pondere de 25%.
Din partea României au votat Mirel Rădoi și Vlad Chiricheș. Conform listei publicate de Marca, niciunul dintre cei doi nu l-a ales pe Robert Lewandowski drept cel mai bun fotbalist al anului trecut. Fostul selecționer l-a preferat pe N’Golo Kante pe prima poziție, iar pe locurile doi și trei i-a plasat pe Kylian Mbappe și Erling Haaland.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM 4 ORE
Căpitanul primei reprezentative a surprins și mai mult, punându-l pe Jorginho în fruntea listei, pe Lewandowski pe locul doi și pe Cristiano Ronaldo pe ultima treaptă a podiumului.

Robert Lewandowski, discurs emoționant la Gala FIFA Best

Lewandowski a devenit al doilea jucător care primește premiul oferit de FIFA în doi ani consecutivi, după Cristiano Ronaldo (2016 și 2017). Imediat după ce a fost desemnat câștigător, polonezul a avut un discurs emoționant, care a făcut înconjurul presei sportive din întreaga lume.
"Mulțumesc foarte mult. Sunt onorat să câștig acest trofeu și mă simt mândru. Știu că el aparține coechipierilor și antrenorilor mei. Cu toții muncim din greu pentru a câștiga meciurile. Este special pentru mine să lucrez alături de acești băieți.
Nu am visat niciodată să depășesc recordul lui Gerd Muller. Să înscriu 41 de goluri în 29 de meciuri. Dacă m-ați fi întrebat acum câțiva ani dacă acest lucru este posibil, v-aș fi răspuns că este imposibil. De asemenea îi mulțumesc lui Gerd, a stabilit atât de multe recorduri, iar motivația mea acum este să le depășesc", a declarat Robert Lewandowski.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
16/05/2022 LA 12:54