Radu Drăgușin este printre cei mai promițători fotbaliști români la ora actuală. Fundașul de 19 ani ests jucătorul lui Juventus, dar a fost împrumutat pentru acest sezon la Sampdoria, club la care speră că va juca constant pentru a căpăta experiență.
Faptul că Juventus nu a dorit să-l cedeze definitiv denotă că oficialii "Bătrânei Doamne" au mare încredere în român și speră că acesta va fi un stâlp al apărării în viitor. Chiar dacă a jucat puțin la Juventus în stagiunea trecută, Drgăgușin a devenit o prezență constantă la naționala de tineret a României.
Florin Bratu are misiunea de a forma o echipă competitivă pentru Campionatul European din 2023, la care naționala noastră este calificată din oficiu, din postura de țară gazdă (alături de Georgia), iar Radu Drăgușin face parte din planurile noului selecționer.
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
21/05/2022 LA 06:34

Radu Drăgușin visează să joace alături de Van Dijk

Aflat în cantonament, fundașul a fost supus unei avalanșe de întrebări venite de la fanii naționalei, iar răspunsurile sale au fost cât se poate de interesante.
Î: La ce vârstă te-ai apucat de fotbal și de ce?
R: De fotbal m-am apucat la vârsta de 7 ani, eram în clasa 1 și am făcut-o datorită vărului meu, Vlad Bărbulescu, care juca la Sportul Studențesc. Am crescut cu el de mic și m-am dus la Sportul alături de el.
Î: Ai jucat în Champions League, Serie A și Cupa Italiei. Care este următoarea competiție în care ți-ar plăcea să joci?
R: Următoarea competiție este Campionatul European, alături de echipa națională.
Î: Care a fost reacția ta la primirea primei convocări la echipa națională U21?
R: Am fost atât bucuros, cât și foarte mândru și onorat de acest lucru, mai ales că a venit și debutul meu la echipa națională de tineret. Am fost foarte fericit.
Î: Care moment a fost mai special pentru tine: debutul la Juventus sau cel de la naționala U21 la europeanul de tineret din acest an?
R: Au fost două momente diferite. Debutul la Juventus a avut loc datorită schimbării neprevăzute a lui Demiral, îmi aduc aminte că eram pe bancă și Mister Pirlo s-a întors la mine și mi-a spus: "Dragu, puneți ghetele și intră în teren". A fost total neașteptat. Iar cel cu naționala a fost un moment important pentru mine și nu îl voi uita niciodată.
Î: Dacă ai putea juca un meci alături de orice jucător din lume, care ar fi acesta?
R: Cred că alături de Virgi Van Dijk. Îmi place foarte mult stilul său de joc și mi-ar plăcea să fac cuplu cu el.
Î: Dacă ai putea alege oricare alți 3 apărători să joace alături de tine într-o linie cu 4 fundași, pe cine ai alege?
R: Fundaș dreapta - Sergio Ramos, fundaș central - Van Dijk și fundaș stânga - Marcelo.
Î: Unde crezi că ar trebui să lucreze mai mult fotbalistul român și ce nu ar trebui să schimbe?
R: Cred că n-ar trebui să schimbe stilul de joc, pentru că noi suntem latini și cred că trebuie să începem din nou să jucăm fotbal cum o făceam cândva. Cred că ar la schimbări ar fi atitudinea și dorința de a depune mai mult efort, adică de a nu ne mulțumi cu puțin.
Î: Care sunt cele mai importante 3 calități pe care ar trebui să le aibă un fundaș central?
R: În primul rând poziționarea, pentru că sunt atâtea exemple de fundași care nu au avut o viteză foarte bună, dar au compesant prin poziționare. Apoi ar fi jocul de cap, care este foarte important și anticiparea.
Î: Dacă nu erai fotbalist ce carieră ai fi urmat?
R: Mi-ar fi plăcut să fiu actor.
Î: Care este cel mai bun prieten de la Juventus și dacă ai un idol în fotbal?
R: La Juventus am mai mulți prieteni, nu pot să spun că am doar unul. Mă înțeleg bine cu mai mulți, dar în special cu Chellini, care mereu m-a sfătuit în ceea ce aveam nevoie, atât fotbalistic cât și uman. Iar despre idol, eu nu am un idol, cred că eu sunt singurul meu idol, pentru că nu mă interesează să copiez pe altcineva, mă interesează doar de mine și să devin eu cât mai bun.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
17/05/2022 LA 15:28