Cotidianul argentinian Clarin a oferit azi o veste șocantă pentru toți iubitorii fotbalului: Diego Armando Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 ani. Cauza decesului: un stop cardiorespirator suferit în casa sa din Tigre. Maradona suferise la începutul lui noiembrie o intervenție chirurgicală pe creier pentru îndepărtatea unui hematom subdural (cheag de sânge).
Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Astăzi, genialul "D10S" Diego a suferit o stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat.

Rafael Nadal, mesaj emoționant după moartea lui Diego Maradona

Cupa Mondială FIFA
Uluitor: ce viteză a atins șutul lui Messi din meciul cu Mexic! Reacția presei din Argentina
27/11/2022 LA 10:02
Imediat după confirmarea tragicei vești, Rafael Nadal a transmis și el un mesaj pe contul personal de Twitter: "Astăzi lumea sportului în general și a fotbalului în special au rămas cu un gol uriaș. Ne-a părăsit Maradona, unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. Ce a făcut el în fotbal va dăinui pe vecie. Sincere condoleanțe familiei sale, lumii fotbalului și întregii Argentine", a transmis Rafa.
Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994. La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

Cupa Mondială FIFA
Messi, egalul lui Maradona și Pele! Recordurile uriașe stabilite de argentinian după meciul cu Mexic
27/11/2022 LA 06:40
Cupa Mondială FIFA
Xavi, despre favoritele sale de la Mondialul din Qatar! "Messi va fi numărul 1 și fără trofeu"
21/11/2022 LA 12:37