Potrivit unui document întocmit de agenția ”Off the Pitch”, Rangers este cel mai afectat club din Europa din punct de vedere financiar din cauza absenței fanilor din tribune. Echipa lui Ianis Hagi depinde de fondurile obținute din bilete și din activitățile comerciale de pe Ibrox Park. Din totalul încasărilor anuale înregistrate de Rangers, 67% proveneau dintr-o astfel de sursă.
Problemele financiare ale clubului scoțian vin și pe fondul contractului de drepturi de televizare, mult mai mic decât în țări precum Anglia, Franța sau Spania. Pe locul secund într-un top al echipelor cu cea mai mare nevoie de banii proveniți din bilete, și care va suferi din punct de vedere financiar în următoarele luni, se află chiar marea rivală a lui Rangers, Celtic. Din totalul încasărilor anuale, 45% veneau din zilele de meci în cazul campioanei Scoției.

Top 10 al cluburilor care vor suferi din cauza absenței fanilor în tribune:

Europa League
Rangers merge mai departe în Europa League! Leicester, în Conference League! Rezultatele serii
09/12/2021 LA 20:42
  • 1. Rangers - 67%
  • 2. Celtic - 45%
  • 3. Porto - 45%
  • 4. Charlton Athletic - 44%
  • 5. Sheffield United - 40%
  • 6. Millwall - 37%
  • 7. Nottingham Forest - 33%
  • 8. Derby County - 30%
  • 9. Barnsley - 30%
  • 10. Ajax Amsterdam - 29%

Celtic, campioană pentru a 9-a oară consecutive în Scoția

Liga profesionistă scoţiană de fotbal (SPFL) a decis pe 18 mai încheierea actualului sezon, după ce cluburile fost de acord să renunțe la reluarea competiției. Cele mai bune cluburi din Scoția s-au pus de acord în cadrul unei videoconferințe să încheie actualul sezon al ligii, însă decizia a fost adoptată de către consiliul SPFL într-o ședință saăptămânile trecute.
Chiar dacă au mai rămas doar opt etape de disputat în campionatul Scoției, reprezentanții ligii au decis că distanțarea socială impusă de pandemia de coronavirus continua să fie necesară. Decizia de a încheia actualul sezon înseamnă faptul că liderii de la Celtic au fost încoronați campioni pentru al nouălea sezon la rând și al 51-lea din istoria clubului, după ce au construit un avans de 13 puncte față de Rangers, echipa care l-a transferat definitiv pe Ianis Hagi de la Genk.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2826005.jpg
Fotbal
Ianis Hagi, antrenat de Ronald Koeman? Cine e mare favorit să vină în locul lui Gerrard la Rangers
13/11/2021 LA 11:09
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
RĂDOI A ANUNȚAT LISTA PRELIMINARĂ A STRANIERILOR CARE POT FI CONVOCAȚI PENTRU JOCURILE DIN NOIEMBRIE
22/10/2021 LA 10:16