Toate privirile au fost îndreptate către Steven Gerrard, fostul căpitan al lui Liverpool și actualul manager al scoțienilor. Ajuns la 39 de ani, Gerrard a jucat pentru ambele echipe în partida demonstrativă din Glasgow, câștigată cu 3-2 de Liverpool Legends.
Meciul dintre Rangers Legends și Liverpool Legends a fost încărcat cu faze și momente care au făcut deliciul publicului. Dintre toate acestea, Sportsmail a găsit cinci lucruri care merită să fie amintite:

1. Steven Gerrard încă simte bine jocul

Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Fostul căpitan al lui Liverpool a demonstrat că nu și-a pierdut îndemânarea paselor lungi și exacte în partida de pe Ibrox Stadium. Gerrard a fost omul cu assist-urile la primele două goluri ale legendelor lui Liverpool. Înainte de startul partidei, Gerrard i-a întrebat în glumă pe câțiva copii îmbrăcați cu tricoul lui Rangers: "Țineți cu Liverpool azi, nu-i așa?"
https://i.eurosport.com/2018/07/18/2374858.jpg
Deși au trecut trei ani de la retragerea sa, Gerrard continuă să fie același jucător carismatic și impresionant care a colorat fotbalul în ultimii 20 de ani. Iar gestul suporterilor celor două echipe, care l-au aplaudat la scenă deschisă în meciul de ieri, este rezultatul unei cariere extraordinare și al unui respect pe care englezul l-a câștigat atât pe Anfield, cât și la Glasgow.

2. Kris Boyd n-a uitat cum să marcheze

Omul cu cele mai multe goluri din istoria campionatului Scoției, Kris Boyd, a arătat în meciul legendelor că încă știe cum să înscrie un gol frumos atunci când este cazul. Fostul atacant al lui Rangers și Kilmarnock a marcat pentru legendele echipei din Glasgow după ce a driblat elegant un adversar în careul lui Liverpool și a trimis calm mingea pe lângă portar.
Boyd a hotărât să-și agațe ghetele-n cui în această vară, după ce a devenit jucătorul cu cele mai multe reușite în prima ligă scoțiană: 167.
https://i.eurosport.com/2019/05/15/2587784.jpg

3. Jamie Carragher și Glen Johnson urăsc să încaseze goluri

Deși a fost doar un meci caritabil, Jamie Carragher și Glen Johnson n-au ținut cont de acest lucru și au intrat pe teren cu ambiție să păstreze plasa porții intactă. Cei doi fundași care au evoluat în trecut pentru Liverpool au încercat pe cât posibil să nu primească gol. Aceștia au apelat în multe rânduri chiar la alunecări, asemănătoare celor din vremurile în care suporterii de pe Anfield se ridicau în picioare mulțumiți de intervențiile celor doi.
Carragher a fost foarte vocal în meciul de pe Ibrox și a încercat să dirijeze jocul "cormoranilor" ca un adevărat lider al echipei. Defensiva legendelor lui Liverpool a cedat de două ori până la final, lucru care i-a deranjat vizibil pe cei doi fundași.
https://i.eurosport.com/2013/05/01/1000769.jpg

4. Suporterii lui Rangers sunt nebuni după Gerrard

Așa cum era de așteptat, Gerrard a început meciul legendelor în tricoul lui Liverpool, echipă pentru care a jucat timp de 17 ani. Însă, cu 10 minute înainte de final, fostul căpitan de pe Anfield a schimbat taberele și a ieșit de la vestiar în echipamentul lui Rangers, echipă pe care o antrenează de vara trecută. Publicul de pe Ibrox a întâmpinat momentul cu urale și aplauze, semn că managerul de 39 de ani este extrem de apreciat și îndrăgit de către fanii lui Rangers.

5. Caritatea a câștigat meciul de pe Ibrox

Jucătorii ambelor echipe au demonstrat pe teren că își doresc să câștige meciul de la Glasgow, dar cu toții cunoșteau foarte bine adevăratul scop al confruntării. Cu 30.000 de oameni în tribune, partida dintre Rangers Legends și Liverpool Legends a servit la stângerea de fonduri, acțiune demarată de fundațiile celor două cluburi.
https://i.eurosport.com/2019/10/13/2695215.jpg
Cu siguranță, suporterii prezenți pe Ibrox n-au regretat nicio clipă că au ales să-și petreacă după-amiaza de sâmbătă alături de jucătorii care le-au bucurat de atâtea și atâtea ori weekend-urile.
The Emirates FA Cup
Gerrard, săgeți aruncate către fanii lui United! Nu fost impresionat de atmosfera de pe Old Trafford
11/01/2022 LA 14:50
Liga
Despărțirea lui Coutinho de Barcelona, iminentă! Unde ar putea ajunge brazilianul
06/01/2022 LA 11:24