Rapid a început excelent acest campionat și avea 3 victorii în primele 3 partide înaintea meciului de astăzi. Cei de la Turris aveau de luat o revanșă, după ce în finalul sezonului trecut un gol marcat de giuleșteni în ultimul minut al meciului direct din play-off i-a spulberat visul primei ligi echipei lui Erik Lincar.
Prima repriză a fost destul de ștearsă, săracă în ocazii, ambele echipe preferând să se apere atent. După pauză, Hlistei a deschis scorul în minutul 50, iar în minutul 69 oaspeții au rămas în 10 oameni după eliminarea lui Pârvulescu, astfel că se părea că Rapid va bifa al 4-lea succes din tot atâtea meciuri.
Finalul de joc a fost unul extrem de tensionat, cu multe momente de întrerupere, dar când totul părea terminat oaspeții au dat lovitura prin Ilie Damașcan, care s-a înălțat în careu și l-a învins pe Drăghia cu o lovitură de cap. Era minutul 90+3 și la scurt timp după reluarea jocului arbitrul a fluierat finalul partidei.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 18 MINUTE
Rapid rămâne lider în clasament cu 10 puncte și ar putea fi cel mult egalată, dacă Universitatea Craiova va câștiga partida din deplasare cu Viitorul Tg. Jiu. Etapa viitoare, giuleștenii se vor deplasa la noupromovata Comuna Recea, echipă care nu are nici un punct după 4 etape scurse din acest campionat.
În schimb, cei de la Turris se află la jumătatea ierarhiei, pe locul al 10-lea cu 5 puncte și etapa următoare vor primi acasă vizita celor de la Concordia Chiajna.
Chiar dacă a pierdut 2 puncte mari la una dintre ultimele faze a meciului, antrenorul Rapidului, Adrian Iencsi s-a arătat mulțumit de rezultat: "Eu sunt mulțumit de acești băieți. Este al 4-lea meci în care nu pierdem. Să nu uităm că suntem o echipă nouă și tânără. Am avut la dispoziție doar 3 săptămâni să alcătuiesc acest lot și am avut parte de puține meciuri de pregătire. În aceste condiții sunt mulțumit."
Întrebat la final dacă crede că între cele 2 echipe s-a început o rivalitate, ținând cont de tensiunea de pe final sau de afirmațiile lui Erik Lincar dinaintea partidei (antrenorul lui Turris a spus că Rapid a beneficiat de ajutorul arbitrilor în trecut), Adrian Iencsi a reacționat elegant și nu a dorit să intre în polemică: "Nu cred că e o rivalitate. Fiecare ar trebui să își vadă de echipa lui. Să nu vorbească despre alții. Părinții și antrenorii mi-au dat o educație care nu-mi permite să vorbesc despre alții. Prefer să privesc numai la mine."

Premier League, programul etapei a doua

Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 30 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM O ORĂ