Oficialii nou-promovatei susţin că fanilor ar trebui să li se permită să folosească materiale pirotehnice timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al fiecărei reprize. De asemenea, penalităţile financiare ar trebui să fie redirecţionate către centrele de copii şi juniori ale cluburilor sau către loturile naţionale de juniori.
"Fotbalul trebuie să rămână pentru suporteri. FC Rapid Bucureşti doreşte să tragă un semnal de alarmă după ce am observat că de o perioadă suporterii sunt îndepărtaţi de pe stadioane. Aceasta după ce pandemia ne-a demonstrat la nivel planetar că fenomenul fotbal desfăşurat pe arene goale este egal aproape cu zero. [...] FC Rapid Bucureşti propune atât Federaţiei Române de Fotbal, cât şi Ligii Profesioniste de Fotbal, adoptarea unor modificări în regulamente începând cu sezonul viitor. Având în vedere că spectacolul pirotehnic şi scenografiile fac parte din repertoriul galeriilor adevărate din întreaga lume, şi nimeni nu va renunţa la aceste elemente care sunt parte integrantă a fotbalului, propunem ca banii colectaţi de către forurile abilitate în urma amenzilor, unele exorbitante, să fie direcţionaţi chiar către centrele de copii şi juniori ale cluburilor pedepsite. Sau acei bani ar putea fi investiţi în loturile naţionale de juniori şi în modernizarea bazelor sportive. Astfel, o amendă dată s-ar putea transforma într-un sprijin pentru fotbal. Totuşi, pentru evitarea amenzilor, spectacolul pirotehnic ar putea fi aprobat timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al ambelor reprize, pedeapsa pecuniară urmând a fi aplicată dacă se continuă pe parcursul partidei", se arată în comunicatul citat.
"Unele paragrafe ale regulamentelor actuale din fotbalul românesc afectează puternic Rapidul, club recunoscut şi demonstrat cifric ca având cei mai numeroşi suporteri din România, indiferent de distanţa la care echipa îşi dispută meciul. Dar nu doar Rapid, ci şi alte grupări cu contingente importante de suporteri simt impactul absenţei acestora. Ne-am dorit întoarcerea echipelor de tradiţie în prim plan, ne-am dorit derby-uri, ne-am dorit spectacol. Cu tribunele goale însă vor avea de suferit suporterii, jucătorii, cluburile, FRF şi LPF, adică toate componentele fotbalului românesc", se mai precizează în comunicat.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
În plus, conducerea giuleşteană solicită impunerea unui plafon al preţurilor la biletele de intrare la meciurile din Liga I. Gruparea FC Voluntari, adversara din această seară a formaţiei Rapid, majorează preţurile la bilete la meciurile cu echipe care au mulţi suporteri pentru a împiedica prezenţa acestora pe stadion.
"FC Rapid Bucureşti propune forurilor abilitate impunerea unui plafon al preţurilor la bilete, deşi cluburile sunt instituţii private. Ni se pare anormal ca preţul unui bilet de intrare să fie urcat la 100 lei doar pentru că la respectivul meci şi-au anunţat prezenţa suporterii Rapidului. Este anormal ca şi alte grupări cu numeroşi fani să fie private de prezenţa acestora din cauza preţurilor prohibitive impuse de unele gazde cu galerii inexistente. Dincolo de rivalitatea de pe teren şi din tribune, ne dorim ca în demersul nostru să fie solidare şi alte cluburi care văd în suporteri cel de-al 12-lea jucător. Aşa cum menţionam, fotbalul este şi trebuie să rămână pentru suporteri", susţin oficialii rapidişti.
În acest sezon, FC Rapid este clubul care a primit cele mai mari sancţiuni din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal ca urmare a fumigenelor, torţelor şi petardelor folosite de suporterii săi la meciurile din Liga I.
La 2 februarie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat gruparea giuleşteană cu disputarea unei partide pe teren propriu cu porţile închise şi a uneia în deplasare fără suporteri, precum şi o penalitate financiară în sumă totală de 120.000 de lei, ca urmare a incidentelor provocate de fanii proprii la meciurile cu UTA şi Universitatea Craiova.
Conform Regulamentului Disciplinar, FC Rapid a atins pragul maxim de penalitate financiară, iar la fiecare nouă abatere referitoare la aruncarea în teren de materiale explozive clubul va fi sancţionat gradual cu disputarea partidelor fără spectatori, cumulat cu sancţiunea maximă de 60.000 lei.
Sursa: Agerpres
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 3 ORE
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
ACUM 3 ORE