După înfrângerea cu 3-2 de pe Old Trafford, Antonio Conte a fost întrebat cum vede situația de la Chelsea, dar și felul în care sunt tratați sportivii ruși de la începutul războiului din Ucraina.
Conte a fost angajat de Abramovich în 2016 și a adus un titlu pe Stamford Bridge pentru Chelsea. Italianul a fost întrebat dacă sportivii trebuie să plătească pentru erorile patronului.
"Au trecut mai mult de 5 ani. Chelsea era atunci, ca și acum, o echipă fantastică. Patronul a făcut acest club atât de mare. Nu trebuie uitat asta. Chelsea a cucerit totul cu acest patron!" a spus Conte.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
IERI LA 13:32
https://i.eurosport.com/2016/07/13/1893914.jpg
Managerul italian de la Tottenham a fost întrebat și despre războiul din Ucraina și cum sunt tratați sportivi ruși.
"Este foarte trist pentru că este o situație foarte gravă. Acest război dintre Ucraina și Rusia afectează fotbalul și sportul în general. Mă întristează să văd sportivii ruși suspendați din competiții. Nu cred că este corect. Știu că ei plătesc pentru această situație și nu este corect. Sincer, sper ca situația se va rezolva pentru că este deranjant. Suntem în 2022 și să văd atăt durere este oribil pentru toți oamenii" a declarat Conte.

Răspunsul fostului jucător de tenis Stakhovsky a fost imediat și dur

Fost număr 31 mondial, Sergiy Stakhovsky s-a ănrolat în armata ucraineeană și luptă pentru apărarea Kievului. Fostul sportiv, acum în vârstă de 36 de ani, i-a răspuns dur lui Conte, după declarațiile de aseară.
"Nu știu dacă înțelegi situația din Ucraina. Altfel nu-mi imaginez cum poți comenta în acest fel. Pare că ești foarte trist când vine vorba de sportivii ruși sau de un om de afaceri. Milioane de ucraineeni sunt puși pe fugă și sunt nevoiți să-și părăsească casele din cauza unei invazii rusești! Milioane de oameni au fugit din orașele lor pentru că avione rusești le bombadează. Te rog să te trezești! Rușii trebuie să ducă o vină colectivă pentru toate atrocitățile și viețile omenești pe care le curmă în Ucraina" a răspuns Stakhovsky.
https://i.eurosport.com/2022/03/13/3336774.png
Aflat pe câmpul de luptă, Segiy Stakhovsky și-a făcut timp pentru un mesaj la adresa vecinilor ruși. Acesta nu se teme de nimic și le transmite să își cheme soldații înapoi în țară, cât tip lucrurile nu se vor înrăutăți mai mult decât sunt deja.
"Bună seara, ruși. Am încercat să vă conving că nu avem fasciști. Ei nu sunt dintr-un singur motiv simplu, pentru că suntem o națiune liberă care se poate mișca prin Europa și poate vedea lumea și cum trăiesc oamenii în țări normale. Din păcate, avem experiență despre ce fel de pace aduce Rusia în Donețk și Lugansk. Din păcate, probabil că nu vă voi putea convinge. Prin urmare, va trebui să stați acasă ceva timp, nu să călătoriți prin Turcia și Egipt, ci pur și simplu să stați acasă. Dar nici nu vă invit la noi, pentru că aici vă așteaptă lucruri nu prea plăcute. Prin urmare, luați-vă soldații, de preferință acum, cât se mai poate. A fost un mic mesaj pentru ruși. Aș dori să-i mulțumesc lui Eric pentru oportunitatea de a încerca să convingă publicul rus că războiul din Ucraina este inutil. Ucraina este o țară liberă și democratică, cu propriile obiective și realizări. Nu vrem „lumea rusă” în țara noastră, suntem diferiți”, a transmis Sergei Stakhovsky, acum câteva zile, prin intermediul paginii de Instagram a germanului Eric Lesser.
Instagram
După 5,5 milioane de dolari câștigați din sport, Stakhovsky s-a lăsat de tenis la finalului anului 2021 și a plecat direct pe frontul de luptă din Ucraina.
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12
Premier League
Son, dezamăgit de decizia lui Conte de a-l schimba în duelul cu Arsenal! De ce voia să continue
13/05/2022 LA 08:27