Echipa națională de fotbal a României a rămas fără selecționer la finalul lunii noiembrie. În ultimele săptămâni, FRF s-a orientat asupra lui Ladislau Boloni, pe care Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au încercat să-l convingă să ocupe postul de selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi.
Antrenorul nu a oferit încă niciun răspuns, cele două părți mai având de pus la punct câteva clauze contractuale. Potrivit presei din România, Boloni ar trage de timp în speranța că va primi o ofertă de la o echipă din Europa sau din Golf.
Această tergiversare i-ar nemulțumi pe oficialii Federației Române de Fotbal. Potrivit Digi Sport, șefii FRF s-ar gândi să revină asupra variantelor Adrian Mutu și Edi Iordănescu. Fostul antrenor al celor de la FC U Craiova a fost considerat multă vreme principalul favorit pentru postul de selecționer, în timp ce cu tehnicianul care s-a despărțit recent de FCSB reprezentanții forului au purtat câteva discuții de principiu.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM 19 ORE
După plecarea lui Mirel Rădoi de la cârma echipei naționale a României, FRF i-a avut în vizor și pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu, însă niciunul nu a dorit să dea curs unei oferte pentru a deveni selecționer.
Citește și:

Care sunt cerințele lui Boloni pentru a prelua naționala

Reprezentanții Federației Române de Fotbal nu au ajuns, încă, la un acord cu Ladislau Boloni pentru ca antrenorul să preia postul de selecționer al echipei naționale de fotbal. Negocierile dintre cele două părți au continuat în weekend.
Potrivit unor surse din cadrul FRF, Răzvan Burleanu și Ladislau Boloni s-au întâlnit sâmbătă, tehnicianul făcând clare toate cerințele sale pe care forul trebuie să le îndeplinească pentru ca el să semneze. După discuția cu președintele Federației, antrenorul a plecat la Târgu Mureș, unde va analiza oferta, așteptând ca avocații să-i înmâneze contractul cu toate condițiile sale. Abia apoi Boloni va semna și va putea fi prezentat oficial.
"Burleanu și Boloni au negociat sâmbătă. Tratativele nu sunt facile, dar toată lumea se aștepta la asta. Președintele FRF încearcă să îi respectele dorințele antrenorului, dar își asigură și el riscuri cât mai mici. De partea cealaltă, Boloni, pe care îl știe toată lumea cât de atent este la contracte, vrea ca totul să fie pus la punct în cel mai mic detaliu. Absolut totul vrea să fie stabilit, de la început, și să fie trecut în acte.
În acest moment, totul este în joc. Boloni i-a infomat pe cei din Federație că va pleca din București. Merge la Târgu Mureș, acasă, și așteaptă vești de la avocați, când contractul cu tot ce s-a discutat va fi gata. Vrea să ia decizia în tihnă și i-a transmis asta și președintelui Burleanu", au declarat surse federale, potrivit ProSport.
Salariul selecționerului va fi de 30.000 de euro pe lună, iar contractul propus de FRF va fi valabil doi ani, existând o clauză de prelungire pentru încă doi ani, dacă România se va califica la turneul final al Campionatului European din 2024. Acesta este motivul pentru care cele două nu au ajuns încă la un acord, Boloni nefiind de acord cu obligativitatea de a sta 4 ani la cârma echipei naționale.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
ACUM 21 ORE
Romanian Liga I
Bonusuri consistente pentru jucătorii CFR-ului după câștigarea titlului! Cât vor încasa fotbaliștii
17/05/2022 LA 14:47