Rapid a plătit numai pe salarii în sezonul trecut în jur de 100.000 de € pe lună, o sumă uriașă pentru al 2-lea eșalon, dar chiar și așa, obiectivul nu a fost atins. În acest sezon "alb-vișinii" vor aborda altă tactică, reducând semnificativ bugetul de salarii și renunțând la o parte dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut.
https://i.eurosport.com/2020/07/28/2857006.jpg

Misiune dificilă pentru Adrian Iencsi

Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
17/05/2022 LA 10:14
După ratarea promovării, de la clubul giuleștean au avut loc plecări în masă, atât din staff-ul tehnic și administrativ, cât și din rândul jucătorilor. După plecarea lui Dan Alexa, Bogdan Andone și Viorel Moldovan au refuzat să preia Rapidul, primul alegând să continue la Astra, iar al 2-lea ducându-se la Petrolul, un alt club care a avut un sezon ratat în Liga a 2-a.
Astfel, oficialii giuleștenilor au ajuns la varianta Adrian Iencsi, un antrenor fără prea multă experiență la un asemenea nivel, dar un om de casă al Rapidului, un idol al tribunei, care a făcut performanță ca și jucător.
Adrian Iencsi nu va avea însă la dispoziție jucători care să fie plătiți cu sume foarte mari și va trebui să se descurce cu ce are. Ratarea promovării la finele sezonului trecut, "a închis robinetul" în Giulești, iar bugetul clubului din sezonul care stă să înceapă va fi considerabil mai mic.
Ca o comparație, bugetul de salarii de 100.000 de € pe lună din sezonul trecut a fost mai mare decât ceea ce oferea Gaz Metan Mediaș spre exemplu, formație care a ajuns în cele din urmă în play-off-ul Ligii 1, având un buget de 75.000 de € pe lună pentru salarii.

Concurență mare în Liga a 2-a

Rapid va avea un buget de 65.000 de € pe lună pentru plata jucătorilor, unul mult mai mic decât anul trecut, dar chiar și așa unul mare pentru Liga a 2-a. Astfel, obiectivul va fi și în sezonul următor tot promovarea, dar concurența este una cât se poate de mare.
În afară de Petrolul, Turris și cel mai probabil Mioveni (a pierdut cu 2-0 turul barajului cu Chindia Târgoviște), cluburi care au ratat promovarea alături de Rapid în sezonul trecut, se anunță și alte echipe care vor să ajungă în prima ligă.
Universitatea Cluj, care l-a achiziționat recent pe Gabi Tamaș, sau Concordia Chiajna sunt echipe care doresc să se întoarcă pe prima scenă, astfel că va fi o mare bătaie pe cele 2 locuri care asigură promovarea directă din Liga a 2-a.
Romanian Liga I
Două echipe din play-out-ul Ligii 1 ar putea ajunge în cupele europene! Scenariul incredibil
13/05/2022 LA 09:24
Romanian Liga I
Rapid-FC U Craiova 1948 2-3 | Craiova câștigă în minutul 90+5 partida din Giulești
09/05/2022 LA 19:48