Federația rusă de fotbal se gândește să părăsească UEFA și să se alăture confederației asiatice, după ce cluburile și echipa națională au fost interzise în urma invaziei Ucrainei.
Atât UEFA, cât și organismul mondial de conducere FIFA au interzis Rusia din competițiile lor la sfârșitul lunii februarie, după ce președintele Vladimir Putin a declanșat războiul.
Cluburile din prima ligă a Rusiei nu mai pot evolua în Liga Campionilor, Europa League sau Europa Conference League pe termen nelimitat.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 8 ORE
Spartak Moscova a fost exclusă din Europa League în faza optimilor de finală. De asemenea, naționala masculină a fost exclusă din play-off-ul pentru Cupa Mondială din acest an. Mai mult, naționala feminină ar putea fi exclusă de la Campionatul European în această vară.

Rusia ar putea trece de la UEFA la AFC

Mass-media din Rusia a sugerat faptul că Federația națională ar putea lua în considerare trecerea de la UEFA la AFC (Confederația Asiatică de Fotbal). Dacă s-ar întâmpla acest lucru, Rusia ar trece la turneul de calificare din Asia pentru Cupa Mondială și ar concura în Cupa Asiei, spre deosebire de Campionatul European.
Cu toate acestea, schimbarea ar trebui să fie ratificată de alte federații asiatice și ar putea fi departe de a fi simplă, după cum notează Daily Mail.
Există precedente în care națiunile au schimbat confederațiile, Israelul în AFC, între 1954 și 1974, înainte de a fi expulzată. A urmat o perioadă bună de timp în care nu a mai fost afiliată la la nicio confederație, până când s-a alăturat UEFA în 1991. Kazahstanul a fost inițial membră al AFC înainte de a se alătura UEFA în 2002, iar Australia a părăsit confederația Oceaniei pentru a juca în Asia în 2005.
Andrei Kanchelskis, fost jucător la Manchester United, a declarat pe această temă: "Confederația Asiatică de Fotbal? Nici măcar nu știu dacă se poate face asta. Deși totul este acum la nivelul conversațiilor, nu cred că va exista o suspendare atât de gravă din partea UEFA. Bineînțeles, atât naționala Rusiei, cât și cluburile noastre trebuie să meargă mai departe și să joace, indiferent de evoluția situației. Iar dacă Rusia are o opțiune reală cu confederația asiatică de fotbal, atunci de ce nu?Am lucrat în Asia, am jucat în Arabia Saudită. Ar fi interesant pentru mine să urmăresc astfel de meciuri
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 10 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 12 ORE