La Liga a declanșat o adevărată ofensă la adresa celor de la PSG după ce clubul parizian a reușit să-l păstreze pe Kylian Mbappe. Forul care guvernează fotbalul spaniol a făcut un denunț la UEFA, considerând că francezii încalcă în mod flagrant regulile fair-play-ului financiar. Ibericii consideră că PSG nu ar avea cum să plătească atâtea staruri fără să încalce normele în vigoare, mai ales în condițiile în care a înregistrat pierderi uriașe în ultimii ani.
Într-un interviu acordat pentru Marca, Al Khelaifi s-a apărat și a oferit un răspuns tranșant către Javier Tebas, președintele Ligii Spaniole.
"Cine este Tebas? Nu cunosc acea persoană... Habar nu are ce spune și ar trebui să se concentreze asupra campionatului său pentru că este cam mort", a fost o parte a discursului șefului de la PSG.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 9 ORE

Al Khelaifi, făcut praf de Javier Tebas

La scurt timp de la apariția interviului respectiv, Javier Tebas a oferit o replică și mai acidă, acuzându-l pe Al Khelaifi că minte, deoarece PSG nu respectă nicio regulă. În plus, șeful fotbalului spaniol susține că va lupta pentru a demonstra asta și a crea un fotbal mai curat.
"Al Khelaifi a trecut la un alt nivel. Ne ia pe toți de proști. Nici măcar el nu crede minciunile pe care le debitează și ne dă lecții cu o aroganță de bogat. Regulile nu există pentru PSG. Vom continua să luptăm pentru un fotbal durabil, fără înșelăciuni", a tunat Javier Tebas, citat de Marca.
Președintele La Liga insistă că PSG apelează la fel și fel de tertipuri pentru a dribla regulile fair-play-ului financiar. Principala pârghie este inventarea unor contracte de sponsorizare. Astfel, PSG are alibi privind anumite venituri, dar în realitate banii ar proveni prin infuzii masive din partea statului qatarez.
PSG are în lot jucători precum Messi, Mbappe, Neymar, Ramos, Donnarumma, Wijnaldum, Marquinhos sau Verratti, toți plătiți cu sume uriașe anual. Ibericii susțin că veniturile parizienilor nu ar avea cum să fie atât de mari pentru a-și permite acest lux, asta pentru că PSG nu are o masă atât de mare de fani precum Real Madrid sau Barcelona și nici nu dispune de un stadion precum Bernabeu sau Camp Nou, care să fie plin la fiecare meci, aducând astfel sume considerabile în conturile clubului din vânzarea de bilete.
PSG nu este singurul club denunțat la UEFA de către oficialii La Liga. Manchester City este în aceeași situație, iar forul european a deschis deja o anchetă pe această chestiune.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 16 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 21 ORE