Toni Petrea a anunțat că nu va mai continua la FCSB, după ratarea titlului, iar oficialii clubului din Berceni i-au găsit imediat înlocuitor în persoana lui Marius Șumudică. Un tehnician care pare să gireze performanța, dar această variantă nu e încă oficială și trebuie tratată cu rezerve, chiar dacă cei din conducerea vicecampioanei s-au grăbit să anunțe mutarea, în stilul pompieristic brevetat.
Prezenți la Giurgiu, acolo unde Tănase&Co au pierdut și ultimul meci al sezonului, 0-1 cu Craiova, fanii roș-albaștrilor au protestat împotriva numirii lui Șumudică. Acesta nu doar că e văzut un simbol al unei rivale - Rapid -, dar are un istoric încărcat în disputele verbale cu FCSB.
"Eu nu mă dezic de trecutul meu. Sunt rapidist şi am fost rapidist, nu o să merg la Steaua sau la FCSB niciodată. La Dinamo, da. De mine a depins să merg acolo, luam decizia şi mă puneau antrenor. Dar am continuat la Astra şi a fost o decizie bună pentru că în cele din urmă am ajuns în primăvara europeană", spunea Șumudică la Digi Sport, în 2017.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
ACUM 41 MINUTE

Fanii lui FCSB nu îl vor pe Șumudică, dar sunt dispuși să accepte venirea lui, cu o condiție

Chiar dacă au protestat împotriva venirii tehnicianului, fanii FCSB știu că nu au niciun cuvânt de spus în raport cu cei din conducere și sunt deciși să îl tolereze pe Șumudică, dar cu o condiție. Acesta va trebui să sărute steagul roș-albaștrilor, anunță ProSport.
Simbolistica este una cu puternici conotații, suporterii vicecampioanei considerând că așa ar plăti polițe pentru declarațiile date de Șumi de-a lungul timpului, dar și pentru o trădare peste care au trecut cu greu: în 2003, Dan Petrecu, jucător care de la 8 ani a îmbrăcat tricoul Stelei, alegea să semneze cu formația din Grant. Mai mult, pentru a le intra în inimă suporterilor giuleșteni, acesta a sărutat steagul Rapidului la numire, spre dezamăgirea fanilor roș-albaștrilor, care îl considerau un simbol și un reper.
https://i.eurosport.com/2021/05/20/3136164.jpg
Ce i-a propus FCSB lui Șumudică
  • Contract pe 3 ani;
  • Salariu de 20.000 de euro/lună, care poate crește la 25.000 de euro dacă echipa ajunge în Conference League, competiție care e la îndemână;
  • Prime substanțiale dacă în sezoanele viitoare se va ajunge în grupele Europa League/Ligii Campionilor (200.000 euro, respectiv 500.000 euro);
  • Clauză de reziliere de un milion de euro, dacă pleacă la alt club.
Fotbal
Jurgen Klopp, impresionat de un jucător de la Liverpool! "Poate revendica un loc în primul 11"
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Bayern, prima victorie după 4 etape în Bundesliga! Musiala, omul meciului cu Leverkusen
ACUM O ORĂ