Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a semnat petiția "Câștigă pe teren (Win it on the pitch)", petiție ce are ca scop protecția împotriva agresiunilor de tip "Super Ligă". Răzvan Burleanu recomandă promovarea ei, pentru protecția cluburilor și a competițiilor europene.
Petiția "Câștigă pe teren" recomandă legiferarea modelului de sport în Europa bazat pe valori, solidaritate și durabilitate, potrivit frf.ro. Petiția trebuie să fie semnată de un milion de cetățeni ai Uniunii Europene, pentru a putea intra în circuitul transformării în lege europeană.
Petiția formulează următoarele cereri:
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM O ORĂ
"Solicităm Consiliului să adopte o Recomandare care să conțină un cadru și orientări UE pentru acțiunile statelor membre, astfel încât:
  • Să se protejeze modelul fotbalului în Europa
  • Să se recunoască valoarea socială a sportului în societatea europeană
  • Să se recunoască natura specifică a sportului în normele UE în materie de concurență
  • Să se consolideze viziunea și politica pe termen lung a UE privind viitorul și guvernanța sportului european."
În argumentația petiției se precizează:
"Proiectul Super Ligii a fost un fiasco și a dovedit că sportul european se află pe marginea prăpastiei. Gestionate greșit timp de decenii, numeroase cluburi și competiții au devenit vulnerabile la achiziții agresive de către persoane și grupuri care nu vor decât să facă bani. Ajunge!
Sportul este un bun social public, care aparține tuturor, nu doar bogaților și elitelor. Mai mult ca niciodată, este crucial ca instituțiile Uniunii Europene, statele membre și politicienii să acționeze alături de fani și de cetățenii interesați pentru a proteja fotbalul și alte sporturi pe întregul continent."
Citește și:

Andrea Angielli și Florentino Perez au un nou plan al Super Ligii

Super Liga a fost lansată iniţial în aprilie 2021, de către 12 mari cluburi europene, o competiţie la care urmau să participe 20 de echipe, dar fără sistem de retrogradare şi promovare. Proiectul a fost însă pus la zid rapid de întreaga lume a fotbalului, iar nouă dintre cluburi l-au abandonat. Doar Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona au rămas fidele planului iniţial.
Andrea Agnelli şi Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, vor prezenta într-o conferinţă de presă noutăţile şi modificările proiectului iniţial, în timp ce se aşteaptă un răspuns de la judecătorii Uniunii Europene privind poziţia de monopol asumată de UEFA în organizarea Ligii Campionilor.
Marea noutate a Super Ligii este că această competiţie nu mai este închisă şi asta va permite înfiinţarea unui ligi suplimentare de 20 echipe care să asigure promovarea în primul eşalon.
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 11 ORE