Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a vorbit public, joi, pentru prima dată despre scandalul de rasism al lui Sebastian Colțescu de la meciul PSG – Başakşehir, din UEFA Champions League. Preşedintele FRF a transmis azi că aşteaptă ca UEFA să finalizeze ancheta în curs şi apoi se va lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe arbitrul român.
Mai mult, Burleanu a mărturisit azi că i-a sunat pe Colţescu şi Haţegan pentru a afla şi poziţia lor în tot acest scandal şi a anunţat că Ovidiu Haţegan nu va fi afectat, pe plan intern, de orice decizie va lua UEFA. Şeful de la Casa Fotbalului a spus că au apărut elemente noi pe masa UEFA în ceea ce priveşte cele întâmplate pe Parc des Princes.

Răzvan Burleanu, prima reacție în scandalul de rasism al lui Sebastian Colțescu

Fotbal
Chelsea dă asaltul asupra lui Juventus! Oferă 250 de milioane de € pentru cei mai valoroși jucători
ACUM O ORĂ
"Au apărut elemente noi, de aceea nu am apărut în spaţiul public. Contextul este unul destul de fluid. UEFA a demarat o anchetă pentru a descifra toate detaliile şi întregul context, prin urmare nu ne rămâne decât să aşteptăm concluzia. Vă informez pe această cale am luat decizia de a lua UEFA în ceea priveşte acuzaţiile de rasism pentru delegaţia turcă şi în ceea ce-l priveşte pe Sebastian Colţescu. Până la o sentinţă din partea UEFA, brigada din România trebuie să se bucure de prezumpţia de nevinovăţie. Poziţia noastră, a FRF, rămâne aceeaşi, una bazată pe principii şi valori.
Am vorbit şi cu Haţegan, şi cu Sebastian Colţescu. A fost o discuţie privată în care am vrut să aflu şi poziţia lor. Ceea ce pot să vă spun este că din informaţiile transmise de ei sunt şi cele care au apărut în spaţiul public. Am sesizat UEFA să deschidă o altă anchetă pentru a investiga ce s-a întâmplat până la acel incident.
(n.r - Ce riscă Sebastian Colţescu pe plan intern?) Nu ştim în momentul de faţă, dar aşteptăm să se finalizeze această anchetă. Apoi, bineînţeles vom vedea ce paşi vom urma. Este exclus ca Haţegan să fie afectat. În presa franceză se vorbeşte despre militantismul lui Demba Ba, deci nu cred că imaginea arbitrajului românesc va fi afectată", a spus Răzvan Burleanu.
La partida cu PSG din Champions League, cei de la Istanbul Bașakșehir l-au acuzat pe Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial, pentru o remarcă rasistă îndreptată către antrenorul secund Pierre Webo. Brigada românească, condusă de Ovidiu Hațegan, s-a aflat în prim-plan în mod negativ, iar scandalul a făcut rapid înconjurul lumii.
Fotbal
Messi, "responsabil" pentru deteriorarea relației Neymar-Mbappe? Ce au descoperit francezii
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Dezastru pentru o echipă din Champions League! Are 11 accidentați înainte de duelul de marți
ACUM 2 ORE