Echipa națională a României nu mai are selecționer de la finalul lunii noiembrie, când i s-a încheiat contractul lui Mirel Rădoi, cel care nu a mai vrut să-și prelungească înțelegerea cu Federația Română de Fotbal, arătându-se dezamăgit de ratarea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022.
În ultimele săptămâni, reprezentanții FRF au discutat cu mai mulți antrenori pe care i-ar fi dorit în locul lui Rădoi. Oficialii forului au fost refuzați atât de Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu, cât și de Dan Petrescu, iar Adrian Mutu este mare favorit acum să preia echipa națională.
Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK, a vorbit despre situația fotbalului din țara noastră, explicând care este, în opinia lui, cea mai mare problemă a jucătorilor români. Totodată, tehnicianul s-a arătat optimist în ceea ce privește viitorul României.
Fotbal
"Burleanu a venit după mine la Kiev!" Mircea și Răzvan Lucescu au spus "NU" naționalei României
23/12/2021 LA 19:03
"Eu cred că în România, la nivel de organizare, se fac pași importanți în față, sunt pași pe care nu-i vedem, dar de pe urma cărora, în 5-6 ani, se vor culege niște roade. Avem jucători talentați, însă, din punct de vedere educațional, suntem la nivelul zero, asta e cea mai mare problemă, asta trebuie să ne preocupe", a declarat Răzvan Lucescu, care a comentat și misiunea Federației Române de Fotbal de a găsi un nou selecționer după plecarea lui Rădoi.
"Legat de noul selecționer, există un președinte de federație cu consilierii dânsului. Ei trebuie să ia o decizie, să găsească în primul rând o variantă de antrenor, să vadă ce se așteaptă de la el, aici discutăm de un antrenor cu experiență sau de unul tânăr cu foarte mult entuziasm", a conchis Lucescu.
Citește și:

"FOTBALUL N-AI CUM SĂ-L PĂCĂLEȘTI PENTRU CĂ TE PĂCĂLEȘTE EL MAI TÂRZIU"

La începutul acestei luni, Marcel Răducanu a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport despre situația fotbalului din țara noastră. Fostul fotbalist în vârstă de 67 de ani a explicat de ce consideră că nici echipa națională, nici echipele de club nu reușesc să facă o figură frumoasă la nivel european.
"Uitați-vă în Europa ce se întâmplă, Clujul, care a câștigat de atâtea ori campionatul, a fost învins de echipe necunoscute. Asta e valoarea noastră, cu cine o să jucăm o să avem probleme. Și la nivel de echipă națională, și la nivel de cluburi. Nu vedeți că nu trecem de echipe din-astea slabe.
E vorba de valoarea jucătorilor. Gândiți-vă că acești jucători pe care îi avem acum, această generație... ei nu au nicio vină, e vina celor care nu au lucrat cu ei când erau mici, de 7-8 ani. Atunci nu s-a investit în infrastructură, în antrenori buni, în antrenori care să le arate copiilor ceva, nu să-i înjure sau să-i lovească sau să fie ca figuranții ăștia pe care-i văd acum, cu tatuaje și cercei în urechi...
Ăștia-s antrenori? Ce vrei să scoți din copiii ăia dacă nu ai ce să le arăți? Arată-le fotbal! Ei nu se uită la ce se întâmplă afară, ce se joacă? De ce nu învață? De ce nu ies pe afară să vadă ce metode de antrenament se aplică prin occident? Cum să ajungă să scoată o generație ca lumea?
JUCĂTORII, SĂRACII, AU CEVA, DAR NU LE AU PE TOATE CA SĂ FIE FOTBALIȘTI PROFESIONIȘTI CU ADEVĂRAT. CA SĂ FACĂ FAȚĂ LA UN CAMPIONAT DIN AFARĂ, TREBUIE SĂ FIE APROAPE PERFECȚI, IAR ALOR NOȘTRI LE LIPSESC MULTE CHESTII. DE-ASTA NU FAC FAȚĂ ÎN STRĂINĂTATE, JOACĂ UN PIC ȘI APOI DISPAR. NU REUȘESC SĂ AJUNGĂ LA NIVELUL CARE SE CERE AICI, UNDE SE JOACĂ FOTBAL ADEVĂRAT.
Îmi pare rău de copilașii ăștia, dar le spun mereu, când vin și-mi zic că vor să joace în Germania, că nu se poate, ei nu văd ce e aici? Vin la mine la școală și îmi spun că ei nu au voie să tragă la poartă, să tragă din voleu, să dea cu capul... Și-atunci cum vrei să faci fotbal? Stau și mă gândesc ce se întâmplă de fapt acolo, în România.
Cum vreți să facem iarăși o generație ca lumea? Trebuie retezați toți, să se facă o revoluție de la nivelul de copii și juniori, să nu mai fie sute de școli de fotbal unde nu se învață nimic, unde antrenori sunt studenții care au jucat doar tenis de masă și șah. Le iau banii oamenilor degeaba, îi păcălesc pe părinți și așa, mai târziu, ajung și copiii să păcălească fotbalul. Dar fotbalul n-ai cum să-l păcălești pentru că te păcălește el mai târziu", a adăugat Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
UEFA Europa Conference League
Echipele lui Mitriță și Stanciu continuă în Conference League! Toate rezultatele din ultima etapă
09/12/2021 LA 21:59
Fotbal
Rămâne PAOK fără antrenor? Oferta surpriză primită de Răzvan Lucescu după ce a refuzat naționala
06/12/2021 LA 17:22