În perioada câmd Șahtior Donetsk defila în campionatul Ucrainei și făcea performanțe și în cupele europene, Răzvan Raț era considerat printre cei mai buni fundași stânga din Europa.
Evoluțiile sale de la Șahtior au atras atenția cluburilor importante și pe numele românului au existat mai multe oferte. Toate acestea au fost refuzate însă de conducerea lui Șahtior, iar Raț a ajuns într-un campionat mai puternic la o vârstă destul de avansată, când cariera sa se îndrepta spre final.
Cea mai mare șansă din cariera lui Raț a fost un transfer la Real Madrid, care nu s-a realizat însă din cauza lui Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior, care a i-a crescut prețul românului în mai multe rânduri.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32
"Nu e o enigmă. Doar pentru faptul că Şahtior a schimbat preţurile de câteva ori. A plecat de la opt milioane de euro şi s-a ajuns la 15. Era doar o chestie de principiu. Au fost nişte înţelegeri la început, după aceea s-a schimbat modificarea, cum se spune, şi Real a considerat că e neprofesionist din punctul ăsta de vedere.
Bernd Schuster, omul care m-a adus la Şahtior, a insistat ca eu să fiu înlocuitorul lui Roberto Carlos la Real Madrid. Am avut un of, şase luni de zile după ce s-a ratat transferul am fost mort.", a declarat Raț pentru Look Sport, citat de prosport.ro.
https://i.eurosport.com/2013/11/22/1137817.jpg

Răzvan Raț a fost dorit de multe echipe mari ale Europei

Real Madrid a fost cel mai important club care l-a vrut pe Raț, dar fostul internațional român a admis că și alte cluburi cu nume l-au căutat, însă acesta a fost ținut "cu forța" la Șahtior.
"Foarte multe lucruri le-am aflat când am ajuns la West Ham. Când am semnat, şeful scoutingului de la West Ham fusese la Everton şi Tottenham. Când am semnat, am intrat în birou şi mi-a spus >. Mi-a spus că au fost oferte oficiale pe adresa clubului de la Everton şi Tottenham. Veniseră pe adresa clubului, dar nu ştiam de ele pentru că nu aveam impresar. Nu ştiam eu de ce mi se schimbă contractul mereu. În zece ani, am schimbat contractul de şapte ori. Şi nu am murit de foame. Au fost oferte de la Lazio, Valencia…Ceea ce mi s-a spus. Oferte concrete venite, dar care nu mi-au fost prezentate niciodată. Asta e, nu-mi pare rău", a adăugat Raț.
Răzvan Raț a început fotbalul la Craiova, dar nu a apucat să jaoce pentru prima echipă a Universității, fiind cumpărat de Rapid la o vârstă fragedă. Din Giulești a plecat la Șahtior, unde a petrecut 10 sezoane. Pe finalul carierei a mai jucat la West Ham United, Rayo Vallecano, Paok Salonic sau ACS Poli Timișoara. Cel mai important trofeu din cariera lui Raț a fost Cupa UEFA, câștigată cu Șahtior în 2009.
Raț are 113 selecții și 2 goluri pentru prima reprezentativă a României, alături de care a participat la 2 turnee finale: EURO 2008 și EURO 2016.
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
26/11/2022 LA 10:34
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
25/11/2022 LA 19:07