După ce Tătărușanu s-a retras de la națională, a venit rândul ca un alt fost fotbalist de la FCSB, Alin Toșca să ia aceeași decizie. Vorbim de o pierdere destul de importantă, în contextul în care postul de fundaș stânga reprezintă călcâiul lui Ahile pentru tricolori. Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative, a dezvăluit că a încercat să îl determine pe apărător să se răzgândească, însă acesta a fost extrem de hotărât să ia această decizie.
"Sunt mâhnit pentru că echipa naţională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club şi au fost discuţii în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa naţională. Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o şi motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp", a precizat selecţionerul într-un comunicat publicat, vineri, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, pentru ca apoi să vorbească de nevoia ca fotbaliștii care vin la lot să fie 100% concentrați pe ce au de făcut. "Îmi doresc foarte mult ca acest moment să producă un efect de creştere a responsabilităţii pentru toţi jucătorii din circuitul naţionalei, astfel încât ei să muncească şi mai mult, să demonstreze şi mai mult prin prestaţiile lor la nivel de club că merită să ajungă în lotul României. Ne aşteaptă patru meciuri extrem de importante în luna iunie, grupate într-un format fără precedent în ultimele decenii şi care ne va solicita la maximum resursele fizice şi de concentrare. Îi mulţumesc lui Alin pentru perioada carierei în tricoul României şi nu pot să îmi doresc pentru el decât să fie împăcat, să aibă sănătate şi succes în continuarea carierei la nivel de club", a adăugat Edward Iordănescu.

Alin Toșca s-a retras de la naționala României: "Au fost 7 ani minunați"

Fotbal
Le Parisien: Ruben Amorim va fi noul antrenor al lui PSG. Mbappe a aprobat mutarea
ACUM O ORĂ
Fotbalistul Alin Toşca (30 de ani) şi-a anunţat, vineri, retragerea din echipa naţională a României într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, fără a explica motivele deciziei sale, el subliniind doar că aceasta nu a fost cauzată de noul selecţioner Edward Iordănescu.
"Astăzi închid un capitol, au fost 7 ani minunaţi, fiecare dintre ei însemnând meciuri pentru mine în tricoul echipei naţionale. Oricând, oricum, pe orice post, am fost gata să dau totul şi chiar am dat totul pentru România. Decizia mea nu a fost influenţată de nimic din tot ce înseamnă echipa naţională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federaţie. Pentru a evita orice speculaţii, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu. Ne cunoaştem de ani buni, am încredere în capacitatea lui de a găsi alte soluţii şi sunt sigur că România se poate califica la EURO 2024! De aceea, vă rog să îmi respectaţi decizia fără a crea în jurul acesteia discuţii şi speculaţii fără adevăr. Nu mi-ar face bine nici mie, nici echipei naţionale", a afirmat Toşca.
Alin Toşca a debutat în martie 2016, în amicalul România-Lituania 1-0, evoluând în 30 de partide pentru echipa naţională. Din 2016 până în prezent el a lucrat cu selecţionerii Anghel Iordănescu, Christoph Daum, Cosmin Contra, Mirel Rădoi şi Edward Iordănescu, jucând în fiecare din cei 7 ani în care a fost convocat.
În prezent, fundaşul evoluează în campionatul Turciei, la Gaziantep FK, dar în cariera sa de până acum a mai jucat la formaţiile FCSB, Unirea Urziceni, Săgeata Năvodari, Viitorul Constanţa, Real Betis, Benevento şi PAOK Salonic. El are în palmares câte un titlu şi o Cupă cu FCSB, respectiv PAOK Salonic.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM O ORĂ
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
ACUM 2 ORE