Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris, dintre PSG și Istanbul Bașakșehir (UEFA Champions League), când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez. Webo i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Acum, la patru zile distanță de la acel moment, Zlatan Ibrahimovic a avut și el un cuvânt de spus privind problematica rasismului în sport. Starul lui AC Milan, în vârstă de 39 de ani, spune că rasismul nu își are deloc locul în fotbal și este necesar, în opinia sa, să se ia masuri foarte dure după acest incident de pe Parc des Princes, pentru ca toată lumea să aibă la dispoziție exemple dure ale consecințelor în urma unor astfel de abateri.

Zlatan Ibrahimovic, reacție la patru zile după scandalul anului în fotbal

Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Într-un interviu recent acordat agenției de presă britanice BBC, Ibra a vorbit despre acest fenomen al rasismului în fotbal: "Sunt probleme despre care se discută de foarte mult timp. Cred că jocul meu, fotbalul, e locul unde unești toți oamenii, din toate colțurile lumii, într-un singur loc.
Eu spun că fotbalul este o singură religie, unde toată lumea este binevenită, oricând. Suntem cu toții la fel. Fie schimbi, să fie consecințe serioase, dure, fie nu faci nimic. Nu există cale de mijloc. Pentru că o cale de mijloc nu ajută. Există numai ‘da’ și ‘nu'", a transmis atacantul suedez, care în cariera sa a bifat evoluții la echipe precum Ajax, Milan, Inter, Juve sau Barcelona.
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03