La dorința lui Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, secția de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău va fi desființată. Decizia a fost anunțată în vestiarul echipei, cu puțin timp înainte ca jucătorii pregătiți de Ilie Stan să plece în cantonamentul de la Sărata Monteoru.
Aflată pe locul 10 în Liga a 2-a după 15 etape, Gloria Buzău nu va mai continua în actualul sezon. Clubul a anunțat astăzi, printr-un comunicat oficial, că se va retrage din competiție ca urmare a "restructurărilor bugetare majore".
De asemenea, un alt motiv esențial care a dus la această decizie radicală este reprezentat de faptul că Gloria Buzău nu poate promova în Liga 1 deoarece regulamentul FRF interzice echipelor de drept public această posibilitate.
Coppa Italia
Cu Ionuț Radu titular după 8 luni de zile, Inter a trecut de Empoli în Cupa Italiei
ACUM 4 ORE

Reacția lui Ilie Stan, după ce a fost anunțată desființarea secției de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău

Ilie Stan s-a arătat complet surprins de decizia conducerii de a desființa secția de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău. Fostul mare jucător al Stelei, aflat pe banca Gloriei Buzău din 2019, speră ca decizia să nu fie definitivă:
"Ne-au anunțat, dar, în momentul de față, chiar nu am ce să comentez, pentru că eu, totuși, nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Eu așa cred, pentru că este un oraș atât de mare, potent.
Am muncit cu toții, acești copiii au muncit de un an și jumătate, în condițiile în care nu avem drept de promovare, m-am chinuit să-i motivez, și acum, când am ajuns la nivelul ăstă, să desființeze echipa… Eu nu cred, nici în momentul ăsta nu cred că poate să fie adevărat.
Am fost toți puși în fața faptului împlinit. Eram cu bagajele făcute să mergem în cantonament. Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt în fața jucătorilor și nu știu ce să le spun. Mai multe o să anunțe cei care conduc", a declarat Ilie Stan, pentru liga2.prosport.ro.

Ilie Stan, din 2019 la Gloria Buzău

Ilie Stan a fost numit pe banca Gloriei Buzău în luna mai a anului 2019, după ce echipa a promovat în Liga a 2-a.
Cu fostul mare mijlocaș al Stelei la cârmă, Gloria Buzău a ratat promovarea în Liga 1 în stagiunea 2019/2020, oprită prematur din cauza pandemiei. În momentul întreruperii sezonului, după 24 de etape, formația din Crâng se afla pe locul 8, cu două poziții în spatele zonei care asigura accesul în playoff-ul pentru promovare, decis ca soluție de urgență.
În stagiunea curentă, trupa lui Ilie Stan mai avea de disputat următoarele 6 meciuri: ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (acasă), Metaloglobus (deplasare), Pandurii Târgu Jiu (acasă) și Turris Oltul Turnu Măgurele (deplasare).

SCM Gloria Buzău și-a anunțat retragerea din Liga a 2-a

"Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.
Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.
Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.
Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.
Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!", se arată în comunicatul emis de SCM Gloria Buzău.
Fotbal
Rezumatul partidei Brentford - Man United, câștigată de "diavoli" cu 3-1
ACUM 4 ORE
Fotbal
Tottenham s-a impus la Leicester cu două goluri marcate în prelungiri! Rezumatul partidei
ACUM 4 ORE