Antrenorul lui Liverpool a fost destul de clar în legătură cu Super Liga Europeană și crede că această competiție are un singur scop.

"Este despre mai mulți bani"

"Înțeleg furia fanilor din cauza Super Ligii. Nu știu exact de ce au făcut asta cele 12 cluburi. Dar...mereu "mai multe jocuri, mai multe jocuri". Este vorba despre mai mulți bani, nimic altceva. Am aceeași părere despre Super Ligă, nu s-a schimbat nimic. Lumea nu e fericită. Liverpool e mai mult decât câteva decizii. Scopul meu a fost mereu să fac parte din Champions League. Cea mai importante parte a clubului sunt suporterii, apoi echipa. Și ar trebui să fim siguri că nu se schimbă asta", a spus Klopp pentru Sky Sport.
Cupa Mondială FIFA
23 de jucători riscă să rateze semifinalele, dacă vor lua galben în sferturi! Nume grele pe listă
ACUM 4 MINUTE
Jurgen Klopp a vorbit și despre actualul format al Ligii Campionilor.
"Nu am probleme cu Champions League, îmi place competitivitatea. Îmi place că West Ham are șansa să joace în Champions League sezonul următor.", a mai adăugat Klopp, conform sursei citate.

Klopp, în 2019, despre Super Ligă

"Pentru mine, Champions League este Super Liga, în care nu joci mereu împotriva acelorași echipe. De ce să creăm un sistem unde Liverpool joacă cu Real Madrid 10 ani la rând? Cine vrea să vadă asta în fiecare an?", spunea Klopp pentru Kicker în 2019.

CE ESTE SUPER LIGA EUROPEANĂ

Super Liga Europei este un plan grandios, conceput în totalitate de marile cluburi europene, ca un răspuns la apatia UEFA de a reformata competițiile intercluburi (în special Champions League), care în ultimii ani au generat câștiguri mai mici pentru granzii de pe "Bătrânul Continent".
Noua competiție intercluburi ar urma să aibă la start anual 20 de echipe, care nu vor mai participa astfel în Champions League, Europa League sau Conference League, organizate de UEFA.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Membrii Super Ligii Europene (ESL) au dat duminică seara o declarație oficială cu privire la planurile organizării unei noi competiții continentale, căreia UEFA și FIFA, alături de federațiile de fotbal ale Angliei, Spaniei și Italiei, i se opun categoric, conform unui comunicat comun al acestora.
"Doisprezece dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Europa s-au reunit astăzi (duminică, n.r.) pentru a anunța că au fost de acord să înființeze o nouă competiție, ce se va juca la jumătatea săptămânii, Super League, guvernată de cluburile sale fondatoare", se spune în comunicatul oficial.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Romanian Liga I
Câți antrenori a schimbat Universitatea Craiova în ultimii 9 ani. Cine a avut cel mai scurt mandat
ACUM 14 MINUTE
UEFA Europa Conference League
FCSB, sancționată drastic, după incidentele de la meciul cu West Ham! Comunicatul emis de UEFA
ACUM 32 MINUTE