Ahemetov a fost mereu văzut un apropiat al Rusiei, fiind protejatul lui Viktor Yanukovych, politician care a avut tot sprijinul Kremlinului, de-a lungul timpului. Chiar anul trecut, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, l-a acuzat pe miliardar de un complot pus la cale de Moscova, însă ultimele evenimente au arătat un altfel de Ahmetov, unul apropiat de Guvernul de la Kiev și de populația Ucrainei.
Explicațiile sunt simple și nu țin neapărat de patriotism, ci de propriile interese. Potrivit specialiştilor în geo-politică, miliardarii ucraineni au realizat că Putin reprezintă o amenințare pentru întreaga Ucraină și pentru afacerile lor. Lui Putin nu-i pasă de oligarhii de la Kiev sau Doneţk și nici că i-au fost loiali. Toți au devenit dușmani pentru regimul Putin şi, în consecinţă, afacerile lor sunt în pericol. În caz de ocupaţie rusească, ele pot fi confiscate printr-un simplu decret.
Ca atare, Ahmetov s-a apropiat de Zelenski și a declarat că e gata de orice pentru a salva Ucraina, cheltuind deja sume impresionante pentru ajutorarea oamenilor și a Armatei. Mircea Lucescu, care a lucrat cu oligarhul ucrainean timp de 12 ani, la Șahtior, nu e deloc surprins de atitudinea fostului șef, despre care a vorbit la superlativ.
Bundesliga
Borussia Dortmund a anunțat că se desparte de antrenorul Marco Rose
ACUM 33 MINUTE
"Am fost 12 ani alături de preşedintele lui Şahtior. Pentru mine, reacţia lui Rinat Akhmetov nu reprezintă nicio surpriză. Probabil că puţini îşi mai aduc aminte ce a făcut după 2014, când Donbasul şi Luganskul au anunţat ruperea de Ucraina.
Stadionul a fost bombardat, iar echipa a fost obligată să plece prin alte oraşe. Totuşi, Akhmetov i-a susţinut financiar timp de cel puţin doi ani pe oamenii din acele regiuni! Mulţi îl privesc doar prin prisma averii şi nu văd latura sa umană.
Eu am fost martor când se încărcau tirurile cu mâncare, cu medicamente şi alte lucruri necesare care ajungeau la Doneţk. Numai cineva care ţine la cei din jur şi care nu se izolează într-un glob de sticlă poate face aşa ceva.
N-aş vrea să dezvolt prea mult subiectul pentru că se interpretează în fel şi chip, dar n-ai cum să nu fii impresionat în faţa unei asemenea solidarităţii umane", a explicat Il Luce pentru Digi Sport.
CITEȘTE ȘI:
"UCRAINA E PE JUMĂTATE DISTRUSĂ!" DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE ALE SECUNDULUI LUI MIRCEA LUCESCU

Ahmetov a cheltuit deja 9 milioane de euro pentru ajutarea victimelor războiului

Ahmetov a revenit în Ucraina şi pozează în salvatorul naţiunii. Zelenksi l-a acceptat, resursele acestuia fiind extrem de importante. Patronul lui Şahtior a dezvăluit că a cheltuit deja 9 milioane de euro pentru ajutoare şi promite că va cheltui oricât e nevoie pentru a stopa Rusia şi a reconstrui Ucraina. Evident, declaraţiile sale trebuie tratate cu rezervă, dar e cert faptul că fostul aliat al lui Putin are o contribuţie extrem de importantă în acest moment, la Kiev.
"Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării.
Cât costă? Sincer, nicio sumă nu e prea mare. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă", a spus Ahmetov, conform cotidianului ucrainean Tribuna.
Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la peste 6 miliarde de euro.
Liga
Florentino Perez are în vedere trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1! FRF, dată în judecată
ACUM O ORĂ