Iosif Rotariu este unul dintre jucătorii români care au avut onoarea să joace împotriva lui Maradona în timpul carierei. S-a întâmplat la celebrul meci dintre Argentina și România, scor 1-1, de la Campionatul Mondial din 1990.
Fostul fundaș al naționalei l-a anihilat pe Maradona în duelul disputat la Napoli, "casa" legendarului jucător argentinian. Rotariu l-a marcat excelent și l-a ținut departe de poarta lui Silviu Lung.
S-a încheiat 1-1, după golurile înscrise de Monzon (62') și Gabi Balint (68'), iar ambele echipe au obținut calificarea din grupe. România de pe locul 2, iar Argentina din postura de cea mai bună echipă clasată pe poziția a 3-a.
Fotbal
Spurs - Norwich 3-0. Lucas Moura, golul carierei
ACUM 20 MINUTE

Iosif Rotariu: "Poți să uiți un meci contra lui Maradona?"

Astăzi, Iosif Rotariu s-a arătat complet devastat de vestea morții lui Maradona. Fostul fundaș a rememorat acel meci din 1990, în care a reușit chiar să-l enerveze pe "El Pibe de Oro" cu jocul său excelent:
"Am primit vestea greu, parcă s-a rupt ceva din mine. Sunt fără cuvinte. Am fost aproape de el, a fost un idol de-al meu, l-am considerat cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului mondial, un talent uriaș. Fiind și aproape de el la Cupa Mondială, s-a rupt ceva din mine. Sunt fără cuvinte...
Poți să uiți un meci contra lui Maradona, când îl intâlnești o singură dată în viață? Cine știe câți jucători au avut posibilitatea să-l întâlnească? Au fost unele intrări mai dure, mai agresive, că nu aveam altă modalitate de a-l opri, a fost cel mai bun din istorie.
Având și emoțiile de pe teren atunci, am apelat la toate mijloacele posibile să-l anihilez. Nu aveam intenția de a-l lovi, să fiu agresiv din start, să-mi pun în minte să-l lovesc și să-l scot din joc.", a povestit Iosif Rotariu, citat de Sport.ro.
Romanian Liga I
FC U Craiova - Voluntari 0-2. Tamaş&Co, pe locul 3 în Liga 1
ACUM 27 MINUTE
Fotbal
Fred, primul marcator pentru United în era Rangnick. Gol superb al brazilianului
ACUM O ORĂ