Sebastian Colțescu a declanșat un scandal de proporții la Paris și în lumea fotbalului. În meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir din grupele UEFA Champions League, românul a folosit o exprimare rasistă pentru a-i semnala centralului Ovidiu Hațegan cine trebuie eliminat.
Colțescu făcea referire la unul dintre secunzii celor de la Istanbul Basaksehir, numindu-l ”ăla negru”. Demba Ba a auzit acest lucru și de aici s-a declanșat scandalul. Francezul l-a acuzat pe român că este rasist.
Demba Ba l-a întrebat pe Colțescu de ce nu folosește și fraza ”ăla alb” atunci când face referire la fotbaliștii albi. Colțescu a răspuns spunându-i ce înseamnă cuvântul ”negru” în limba română, precizând că nu este un cuvânt rasist. Dialogul poate fi auzit pe camerele de filmare.
Fotbal
Steaua, un nou pas greșit în Liga a 2-a! "Militarii", egal acasă cu Șelimbăr! Concluziile lui Oprița
ACUM 2 MINUTE

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL, REACȚIE OFICIALĂ ÎN SCANDALUL MOMENTULUI

"Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință! Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă", este reacția oficială a Federației Române de Fotbal.
Ligue 1
Francezii au anunțat primele sancțiuni după incidentele de la Lens-Lille
ACUM 17 MINUTE
Fotbal
A avut Sir Alex Ferguson dreptate? Ce spunea în urmă cu 6 ani despre Cristiano Ronaldo și Leo Messi
ACUM 19 MINUTE