Ciprian Tătărușanu, titular în poarta "rossonerilor", a fost providențial și a apărat lovitura care i-a trimis pe elevii lui Stefano Pioli în runda următoare.
Milan a avut nevoie de 120 de minute și lovituri de departajare ca să obțină calificarea în sferturile Cupei Italiei. Trupa de pe San Siro n-a avut deloc o misiune ușoară în fața lui Torino, care l-a pus la grea încercare pe Tătărușanu.
Totuși, goalkeeper-ul român a reușit un meci excelent și și-a salvat echipa de fiecare dată. "Tătă" a fost omul decisiv la loviturile de departajare, reușind să intervină la execuția lui Tomas Rincon, din seria a 4-a. A fost singura lovitură ratată la "loteria penalty-urilor", iar Milan a avansat în faza următoare.
Cupa Mondială FIFA
Neînțelegeri și în lotul Olandei la Cupa Mondială?! "Nu îmi place să joc cu Gakpo"
ACUM 21 MINUTE

Milan - Torino | Reacția lui Tătărușanu, după ce a fost erou la loviturile de departajare, în Cupa Italiei

Ciprian Tătărușanu, eroul Milanului de la loviturile de departajare, s-a arătat extrem de fericit la finalul meciului de pe San Siro. Portarul român consideră că echipa sa a câștigat duelul cu Torino datorită dorinței arătate atât de titularii obișnuiți, cât și de jucătorii care au evoluat mai puțin în actualul sezon.
Tătărușanu a vorbit și despre penalty-ul executat de Vanja Milinkovic-Savic, portarul lui Torino, în cea de-a 5-a serie. Sârbul l-a învins pe goalkeeper-ul român, apoi Calhanoglu a transformat lovitura decisivă și a calificat-o pe Milan în sferturile Cupei Italiei:
"Este o seară minunată, am bifat o victorie importantă. Am avut parte de o partidă lungă și dificilă, dar am obținut victoria datorită dorinței noastre. Este greu să aperi un penalty executat de un alt portar deoarece ei nu prea le execută și, prin urmare, nu ai cum să urmărești videoclipuri cu loviturile lor. Este dificil, trebuie să te bazezi mai mult pe instinct.
Avem o echipă foarte bună, formată dintr-un grup solid. Iar cei care joacă mai puțin sau vin de pe banca de rezerve, cum este și cazul meu, dau totul pe teren, lucru care se și vede", a declarat Ciprian Tătărușanu, la finalul meciului de pe San Siro.
A fost al 3-lea meci consecutiv în care Tătărușanu nu încasează gol în poarta Milanului, după cele două din Europa League, cu Sparta Praga (1-0 și 3-0). În faza următoare a Cupei Italiei, Milan va înfrunta câștigătoarea dintre Inter, echipa românului Ionuț Radu, și Fiorentina, fosta formație a lui Tătărușanu din perioada 2014-2017.
Pentru Milan urmează meciul cu Cagliari, din campionat. După 17 etape, trupa de pe San Siro este lider în Serie A, cu 3 puncte avans față de locul secund, ocupat de Inter.
Fotbal
Legendarul Pele, internat din nou la spital, la 82 de ani. Mesajul transmis de fiica sa
ACUM 36 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Franța și Australia au obținut biletele pentru optimi! Danemarca, fără victorie la Cupa Mondială
ACUM O ORĂ