Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai buni arbitri români, trece prin momente grele. Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost operat de urgență duminică seară, la Timișoara, după ce a suferit un infarct.
Potrivit unei persoane apropiate lui Hațegan, acesta s-ar fi simțit rău după antrenamentul fizic de ieri. După ce a ajuns acasă, arbitrul a simțit dureri puternice în piept și a decis să meargă la spital pentru un consult.
Medicii de la Arad i-au spus că a suferit un infarct și l-au transportat de urgență la Timișoara, unde a fost operat, fiindu-i montat un stent. Hațegan va rămâne internat până la finalul săptămânii, pentru a fi monitorizat de către doctori.
Fotbal
Ovidiu Hațegan se gândește să renunțe la arbitraj după infarctul suferit! Anunț dureros
29/03/2022 LA 09:11
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, oficialii spitalului din Timișoara la care a fost dus arbitrul au vorbit despre starea de sănătate a acestuia.
Citește și:

"Nu se pune problema de complicații majore!"

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, Luca Constantin Tudor, a declarat că Ovidiu Hațegan este în afara oricărui pericol, iar șansele de a face complicații majore sunt foarte mici. Cu toate astea, oficialul instituției medicale nu s-au putut pronunța cu privire la cariera sportivă a arbitrului.
"Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții de urgență, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent.
Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici. Cam asta.
Referitor la gravitate, sigur că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. Nu cred că se pune problema de complicații majore, iar în ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și de opțiunea lui", a declarat reprezentantul spitalului din Timișoara.
Înainte de această problemă de sănătate, Ovidiu Hațegan se afla pe lista pentru Campionatul Mondial din Qatar, alături de Istvan Kovacs, listă cu 20 de nume din care urmau să fie aleși 10 centrali.
Fotbal
Când ar putea reveni Ovidiu Hațegan în arbitraj după infarctul suferit! Anunțul medicilor
29/03/2022 LA 04:18
Fotbal
Ce șanse are Ovidiu Hațegan să revină în arbitraj după infarctul suferit! "Acest lucru l-a salvat!"
28/03/2022 LA 10:50