Ciprian Tătărușanu, titular în poarta "rossonerilor", a fost providențial și a apărat lovitura care i-a trimis pe elevii lui Stefano Pioli în runda următoare.
Milan a avut nevoie de 120 de minute și lovituri de departajare ca să obțină calificarea în sferturile Cupei Italiei. Trupa de pe San Siro n-a avut deloc o misiune ușoară în fața lui Torino, care l-a pus la grea încercare pe Tătărușanu.
Totuși, goalkeeper-ul român a reușit un meci excelent și și-a salvat echipa de fiecare dată. "Tătă" a fost omul decisiv la loviturile de departajare, reușind să intervină la execuția lui Tomas Rincon, din seria a 4-a. A fost singura lovitură ratată la "loteria penalty-urilor", iar Milan a avansat în faza următoare.
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Ce le-a promis Neymar fotbaliștilor coreeni pentru a nu-l accidenta în meciul din optimi
ACUM 2 ORE
https://i.eurosport.com/2021/01/13/2970110.jpg

Reacția presei din Italia, după ce Tătărușanu a fost erou la loviturile de departajare în Milan - Torino

Presa din Italia a lăudat eforturile lui Tătărușanu, care a păstrat intactă poarta Milanului timp de 120 de minute și a fost erou la penalty-uri.
"Ciprian Tătărușanu a avut prima intervenție excelentă în fața lui Amer Gojak, care a șutat de la marginea careului. În extra-time, același Gojak l-a văzut pe Tătărușanu ieșit de pe linia porții și a încercat să-l lobeze, dar mingea s-a dus peste poartă. La loviturile de departajare, toate execuțiile au fost transformate, mai puțin cea a lui Tomas Rincon. Șutul său a fost blocat de Tătărușanu", au scris jurnaliștii football-italia.
"Gojak a șutat de la marginea careului, însă nu a fost îndeajuns pentru a-l învinge pe Tătărușanu", au menționat și jurnaliștii celebrei publicații Gazzetta dello Sport, care i-au oferit nota 7 românului.
"Tătărușanu și-a uitat greșelile comise la debutul său (n.r. - în meciul cu Roma din campionat, scor 3-3) și devenit protagonistul absolut, cu o intervenție în fața lui Rincon, care a însemnat calificarea în sferturi. De notat că Tătărușanu a fost extrem de atent și în primele 120 de minute ale meciului", a notat gazzetta.it.
În faza următoare a Cupei Italiei, Milan va înfrunta câștigătoarea dintre Inter, echipa românului Ionuț Radu, și Fiorentina, fosta formație a lui Tătărușanu din perioada 2014-2017.
Cupa Mondială FIFA
Omagiu emoționant adus lui Pele după calificarea Braziliei în sferturile Cupei Mondiale din Qatar
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Discurs de învingător al selecționerului Japoniei, după eliminare: "Viitorul ne aparține!"
ACUM 2 ORE