După ce Miercea Lucescu a fost anunțat oficial săptămâna trecută ca antrenor la Dinamo Kiev, acesta nu va mai antrena până la urmă în capitala Ucrainei. Vehemența cu care a fost întâmpinat Lucescu de către fanii și unele legende ale clubului Dinampo Kiev l-au determinat pe tehnicianul român să ia această decizie radicală.
Imediat după ce numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a foat anunțată oficial, fanii echipei și-au manidestat indignarea față de această mutare. Trecutul lui "Il Luce" la Șahtior Donetsk i-a făcut pe aceștia să considere o insultă numirea lui pe banca lui Dinamo. Au urmat injurii, înjurături și amenințări cu moartea, toate îndreptate către tehnicianul român în vârstă de 74 de ani.

Numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, considerată o jignire

Europa League
Mircea Lucescu e OUT din Europa! Dinamo Kiev a făcut 3-3 cu AEK Larnaca și e codașa grupei B
27/10/2022 LA 19:41
Suporterii lui Dinamo Kiev nu au fost deloc încântați de numirea lui Mircea Lucescu, cel care a fost antrenor la marea rivală, Șahtior Donetsk. Mircea Lucescu semnase un contract pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon.Ultrașii lui Dynamo Kiev s-au arătat extrem de furioși de numirea lui Lucescu: ”Am vrut să credem că este o glumă până în ultimul minut. Dar conducerea se pare că și-a pierdut orice urmă de bun simț, demnitate și onoare!”, a scris WBC, principala grupare a fanilor ucraineni.
”Numirea unui antrenor de 74 de ani care a vorbit mereu urât de Dinamo reprezintă o jignire pentru fani. Cerem tuturor angajaților care mai au urmă de demnitate să demisioneze. Iar pe fanii lui Dinamo îi anunțăm că urmează proteste cât de curând!”, se arată în postarea ultrașilor de pe Facebook.

O legendă a clubului, total împotriva numirii lui Mircea Lucescu

Oleg Blokhin, legendarul jucător al lui Dinamo Kiev, fost câștigător al Balonului de Aur în 1975, s-a lansat într-un atac dur la adresa lui Mircea Lucescu, tehnicianul care fusese numit pe banca formației ucrainene în urmă cu patru zile.
Pe o poziție similară cu a fanilor se situează și Oleg Blokhin, care e de părere că "Il Luce" a întinat istoria lui Dinamo Kiev prin modul în care a vorbit despre club în ultimele două decenii: "Este o palmă peste sufletul meu. După ce a spus Lucescu despre Dinamo, despre istoria noastră, despre Lobanovski (n.r legendarul antrenor al lui Dinamo Kiev), despre întreaga tradiție a acestui club, nu trebuia adus. Vorbim despre omul care a lucrat 12 ani la Șahtior și care mereu a atacat Dinamo", a spus Blokhin pentru dynamo.kiev.ua.
https://i.eurosport.com/2020/07/27/2856410.jpg

Lucescu nu avea valoare de Dinamo Kiev, crede Blokhin

Blokhin e convins că decizia patronului Surkis a fost cât se poate de neinspirată și din punct de vedere al valorii antrenorului român. Acesta nu a mai obținut nicio performanță după plecarea din Ucraina, iar în ultima perioadă a ieșit complet din circuit.
"Ce a făcut el la Zenit, ce a făcut la naționala Turciei? Nu mai e în circuit în acest moment, ce poate face la Dinamo? Nu voi uita niciodată ce a spus despre noi de-a lungul timpului. Să vină oricine, dar nu Lucescu", a mai spus fostul mare atacant, pentru ca apoi să devină și mai categoric: "Nu îmi pasă dacă obține rezultate. Nici nu cred că le va obține, dar o spun din nou: oricine, dar nu el. Este un subiect tabu pentru mine, cred că e cea mai proastă decizie managerială pe care acest club a luat-o vreodată. Cum pot să accept pe unul care a vorbit atât de urât despre clubul pentru care am jucat și am antrenat întreaga viață?".
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, nemulțumit după un nou egal al lui Dinamo Kiev! Echipa sa e la 12 puncte de lider
23/10/2022 LA 17:10
Europa League
Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară
07/10/2022 LA 10:00