9 dintre cele 12 cluburi implicate în proiectul Super Ligii au semnat acorduri cu UEFA că nu se vor mai implica în această competiție nici în viitor. Doar Real Madrid, Juventus și Barcelona refuză să ajungă la un acord cu forul european în acest sens.

REAL MADRID, JUVE ȘI BARCELONA, ANCHETATE DE UEFA

„În urma unei investigații efectuate de inspectorii etici și disciplinari ai UEFA în legătură cu așa-numitul proiect„ Super League ”, au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Real Madrid CF, FC Barcelona și Juventus FC pentru o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA. Informații suplimentare vor fi disponibile în timp util.”, se arată în comunicatul UEFA.
Fotbal
Guardiola, dezlănțuit: "Poate într-o zi "marii bossi", "marile capete luminate" vor explica de ce"
ACUM 35 MINUTE

Real, Barcelona și Juventus răspund după anunțul UEFA

"FC Barcelona, ​​Juventus Torino și Real Madrid vor să-și exprime respingerea absolută față de constrângerea insistentă pe care UEFA a menținut-o față de trei dintre cele mai mari instituții din istoria fotbalului. Această atitudine este alarmantă și încălcă flagrant decizia instanțelor de justiție, care au avertizat clar UEFA să se abțină de la orice acțiune împotriva cluburilor fondatoare ale Superligii în timpul procesului judiciar.
Prin urmare, deschiderea unui dosar disciplinar de către UEFA este complet de neînțeles și subminează direct statul de drept pe care noi, cetățenii Uniunii Europene, l-am construit democratic. Mai mult, aceasta constituie o lipsă de respect pentru autoritatea instanțelor de justiție.
De la început, Superliga a fost promovată cu scopul de a îmbunătăți situația fotbalului european, mereu în dialog permanent cu UEFA și cu scopul de a continua să crească interesul pentru acest sport și să ofere fanilor cel mai bun spectacol posibil. Toate acestea, într-un cadru de durabilitate și solidaritate, în special în situația economică cu risc maxim, precum cea experimentată de majoritatea cluburilor europene.
Cu toate acestea, în loc să studieze cum să modernizăm fotbalul într-un dialog deschis, UEFA dorește să retragem procedurile legale care pun sub semnul întrebării monopolul fotbalului european. Barca, Juve și Madrid, cluburi centenare, nu vor ceda niciunui tip de constrângere sau presiune intolerabilă și continuă să își arate voința fermă de a dezbate, prin dialog și respect, soluțiile urgente pe care lumea fotbalului le cere astăzi.
Fie modernizăm fotbalul, fie vom asista la ruinarea sa inevitabilă.", se arată în comunicatul celor 3 cluburi.
Premier League
Mason Mount vs Phil Foden! Cine va străluci mai mult în acest sezon de Premier League?
ACUM O ORĂ
Premier League
Paul Ince îl face praf pe Jadon Sancho: "Nu te joci FIFA! Tu te-ai uitat la Giggs ce făcea?"
ACUM O ORĂ