În comunicatul emis de cele trei cluburi se arată că acestea vor în continuare să creeze o nouă competiție în afara structurii fotbalului european actual.
”Cluburile fondatoare au suferit și continuă să sufere din cauza unor presiuni și amenințări pentru a abandona proiectul și a renunța astfel la dreptul lor și datoria de a oferi soluții pentru ecosistemul fotbalistic prin propuneri concrete și dialog constructiv”, se arată în comunicat.
”Regretăm că prietenii și partenerii fondatori ai Super Ligii se află în această poziție contradictorie după ce au semnat acele angajamente față de UEFA ieri”, este precizat.
Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 2 MINUTE
”Totuși, având în vedere că problemele materiale care au dus la formarea Super Ligii nu au dispărut, afirmăm din nou că, pentru a ne onora istoria, pentru a ne respecta obligațiile față de fani, pentru binele fotbalului și sustenabilitatea economică, avem datoria de a acționa într-un mod responsabil și că continuăm căutarea de soluții potrivite, în ciuda presiunilor și amenințărilor primite de la UEFA”, scriu cele trei cluburi.

Nouă cluburi au renunțat oficial la Super Ligă

„Într-un spirit de reconciliere și pentru binele fotbalului european, 9 dintre cele 12 cluburi implicate în așa-numitul proiect „Super League” au prezentat UEFA o „Declarație de angajament a cluburilor” care stabilește poziția cluburilor, inclusiv angajamentul lor față de competițiile de club UEFA, precum și față de competițiile naționale la nivel de cluburi.”, se precizează într-un comunicat dat publicității vineri de Comitetul Executiv al UEFA.
UEFA a convocat un întrunire de urgență a Comitetului Executiv, care a luat în considerare spiritul și conținutul declarației de angajament al celor 9 cluburi și a decis să aprobe diferite acțiuni, măsuri și angajamente, asumate de cluburi. O confirmare oficială a angajamentelor și a modului de reintegrare și participare a cluburilor la competițiile de club UEFA a fost convenită și semnată de UEFA și de cele nouă cluburi.
„Cele nouă cluburi recunosc și acceptă că proiectul Super League a fost o greșeală și își cer scuze fanilor, asociațiilor naționale, ligilor naționale, colegilor europeni și UEFA. Ei au recunoscut, de asemenea, că proiectul nu ar fi fost autorizat în conformitate cu Statutele și Regulamentele UEFA.”, se mai precizează în comunicat.
Una din măsurile convenite este ca fiecare club, ca un gest de bunăvoință să facă o donație în valoare totală de 15 milioane euro, pentru a fi folosită în beneficiul copiilor, tinerilor și fotbalului juvenil din comunitățile locale. De asemenea, fiecărui club îi va reținut un procent de 5% din veniturile pe care le-ar fi primit de la UEFA, în urma participării la competițiile intercluburi organizate de forul european.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM O ORĂ
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 2 ORE