În timpul meciului din UEFA Champions League dintre Real Madrid și Club Brugge, madrilenii au încasat două goluri în prima repriză în poarta lui Courtois, iar belgianul a fost înlocuit la pauză de Alphonse Areola. După meci au apărut mai multe zvonuri privind cărora Courtois ar suferi de anxietate, motiv pentru care a fost înlocuit la pauză.
Mai multe teste medicale ar fi indicat faptul că portarul belgian al lui Real Madrid ar suferi de anxietate, iar gazdele meciului din UCL nu au avut altă opțiune decât să-l scoată de pe teren. Courtois părăsise Bernabeu fiind însoțit de tatăl lui, asta pentru că el nu era capabil să conducă. La pauză, staff-ul medical al Realului a confirmat faptul că Thibaut avea amețeli și era evident faptul că nu mai putea continua partida cu Brugge. Fostul portar al lui Chelsea nu a putut să se antreneze alături de echipă nici joi. El s-a pregătit separat cu antrenorul de portari.

Real Madrid infirmă zvonurile și clarifică situația portarului belgian

Liga
Benzema și Vinicius Jr. au adus a 15-a victorie a celor de la Real Madrid în La Liga
08/01/2022 LA 21:54
Pe site-ul oficial al Real Madrid a apărut vineri un comunicat prin care este explicată starea lui Courtois, însă sunt de asemenea infirmate și zvonurile privind cărora belgianul ar suferi de anxietate. Courtois a fost diagnosticat cu gastroenterită acută şi a slăbit trei kilograme în ultimele zile, se arată pe site-ul oficial al Realului.
Courtois nu a evoluat la cel mai bun nivel al lui în ultimele partide, iar Areola este sigur de postul de titular în meciul de sâmbătă cu Granada. De altfel, francezul a avut câteva intervenții salvatoare în partea a doua a meciului cu FC Brugge. În comunicatul oficial de pe site apare de asemenea și mențiunea că portarul belgian răspunde în mod favorabil tratamentului adminsitrat de doctorii echipei. "Dacă vrei să fii portar la Real Madrid, trebuie să accepţi această presiune", a declarat Courtois după ce a fost înlocuit cu Areola la pauza meciului cu FC Brugge.
Chiar dacă fanii îl acuză pe Courtois de performanțe inferioare, evoluții pe care nu le-a avut la Chelsea sau echipa națională a Belgiei, Zinedine Zidane este în continuare alături de portarul de 27 de ani. De altfel, Zidane a spus în vară că Thibaut reprezintă prima lui variantă pentru postul de titular, fapt care a accelerat transferul lui Keylor Navas la PSG. “Oamenii nu sunt siguri pe Courtois? Siguri sau nesiguri, asta este situația. El este oricum foarte puternic. Nimic nu e indisputabil. Am 25 de jucători și mă voi paza pe toată lumea. Trebuie să o spun cu un zâmbet pe buze pentru că acesta este adevărul. Areola s-a adaptat foarte bine. Când te bucuri de munca ta, totul merge bine. E un portar grozav, la fel este și Courtois”, a spus Zidane la conferința de presă de dinaintea meciului cu Granada.
Ligue 1
Zidane, viitorul antrenor al lui PSG! Când ar urma să preia echipa. Anunțul jurnaliștilor francezi
07/01/2022 LA 07:25
Liga
4 fotbaliști de la Real Madrid, depistați pozitiv la Covid-19! Ce măsuri au luat oficialii clubului
29/12/2021 LA 16:41