articol de Alex Ivan
Francezul a fost implicat într-un incident săptămăna trecută. Atacantul lui Zidane a fost suprins de camere la pauza meciului dintre Real Madrid și Monchengladbach transmițându-i conaționalului său, Ferland Mendy, să nu-i paseze balonul lui Vinicius Jr. Benzema i s-ar fi adresat lui Mendy în limba franceză pentru ca brazilianul să nu-i înțeleagă cuvintele. “Joacă de parcă am fi adversarii lui”, i-ar fi spus acesta fundașului de bandă stângă al Realului.
Pentru oamenii ca Didier Deschamps, care au lucrat cu Benzema și îi cunosc caracterul dificil, astfel de incidente poate că nu mai reprezintă o surpriză. Pe de altă parte, atacantul Realului a demonstrat în repriza secundă a meciului cu Gladbach că prezența sa pe teren este crucială în jocul colectiv al galacticilor.
Fotbal
Real Madrid și Manchester United au fost detronate! Care este cel mai valoros club din lume
ACUM 2 ORE
Vârful în vârstă de 32 de ani a marcat un gol în revenirea lui Real Madrid din a doua parte, când Los Blancos au reușit să salveze un punct.

Benzema, omul de bază al Realului

Galacticii nu au fost la un nivel înalt în ultimele partide în ceea ce privește ofensiva. Elevii lui Zidane au încheiat fără gol marcat cu Cadiz și Real Sociedad și au reușit doar un 1-0 neconvingător cu Real Valladolid. Specialiștii au pus aceste rezultate pe seama formei slabe arătate de Karim Benzema.
Când acesta evoluează la un nivel bun, jocul galacticilor este echilibrat și spectaculos. Francezul nu este doar principalul marcator pentru Los Blancos, ci își și pune foarte bine coechipierii în valoare.Fără Benzema pe teren, Modric nu are cui să-i transmită baloanele pentru a-și demonstra calitățile, pe când Vinicius, în lipsa soluțiilor, încearcă prea multe acțiuni individuale, iar Eden Hazard a absentat prea mult de pe gazon pentru ca el și vârful lui Zidane să formeze un duo în atacul madrilen.
În plus, Karim Benzema a reușit și 21 de goluri în La Liga sezonul trecut, performanță ce a fost suficientă pentru ca titlul să revină pe Bernabeu.

Zidane este fără soluții în lipsa lui Benzema

Transferul lui Luka Jovic de vara trecută de la Eintracht Frankfurt pentru 60 de milioane de euro ar fi trebuit sămai ridice din responsabilitățile de pe umerii lui Benzema, dar atacantul sârb nu s-a impus pe Santiago Bernabeu. În ianuarie, acesta o poate părăsi pe Real Madrid sub formă de împrumut. Mariano Diaz este un alt atacant din lotul galacticilor care nu a prins minute suficiente în tricoul Blanco. Zidane are preferințele sale în alegerea primului 11 iar Benzema este primul nume pe listă.
Antrenorul lui Real Madrid are multe lucruri de pus la punct în acest moment, iar forma inconsistentă a galcticilor nu le dă prima șansă in competiții precum La Liga sau Champions League. Accidentările lui Hazard și Carvajal reprezintă și ele alte probleme pentru Zidane, dar revenirea lui Benzema la un nivel înalt o poate ajuta mult pe Real Madrid.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
ACUM 3 ORE
Premier League
Manchester City pregătește un nou transfer! Pe ce fundaș din Premier League a pus ochii Guardiola
ACUM 3 ORE