Philipp Lienhart a ajuns la o vârstă fragedă la echipele de juniori de la Real Madrid și multă vreme a fost considerat un jucător care ar putea fi un pilon important al clubului pe viitor. Calitățile sale indiscutabile nu l-au ajutat însă pe fundașul central de 1,89 să se impună la clubul madrilen - a jucat un singur meci pentru echipa mare, în Cupa Regelui, sub conducerea lui Rafa Benitez.
Asftel, în 2018 a fost cedat definitiv la Freiburg pentru o sumă modică: 2 milioane de €. Deși trecerea de la un club de talia Realului la o formație modestă din Bundesliga ar putea fi considerat un mare pas înapoi, pentru Lienhart nu a fost deloc așa.
Austriacul a demonstrat seriozitate, iar acum este un jucător de bază la formația germană (a jucat toate minutele în acest sezon și a marcat de 2 ori), care până week-end-ul trecut era singura echipă neînvinsă din Bundesliga în acest sezon. Echipa antrenată de Christian Streich a pierdut cu 2-1 pe terenul lui Bayern, dar a rămas pe locul 3 în clasament și fanii visează cu ochii deschiși la o calificare istorică în Champions League.
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
26/11/2022 LA 10:34
Citește și:

Philipp Lienhart, dezvăluiri incredibile din perioada petrecută la Real Madrid

Într-un interviu acordat presei din Spania, Lienhart a vorbit despre diferențele dintre un club precul Real Madrid și unul precul Freiburg, scoțând la iveală lucruri oarecum "nesănătoase" în ceea ce privește creșterea tinerilor.
"Freiburg este un club mai prietenos, mai familial, și asta îl face special. La Real Madrid este diferit. Acolo am fost surprins să văd jucători U-17 având truse de toaletă de 500 de euro. Nu cred că este necesar... Cred că nu este bine când un tânăr jucător câștigă atât de mulți bani, el poate pierde din vedere ceea ce este cu adevărat important în cariera lui. În acest fel se pierd multe talente.", a declarat Lienhart, citat de Marca.
Austriacul ajuns la 25 de ani ar fi încântat să aibă ocazia să revină la gruparea de pe Bernabeu, dar este conștient că îi va fi foarte greu: "Ar fi un un pas foarte mare. Ar trebui să fac mai multe progrese pentru a face posibilă o revenire la Real. Ar fi plăcut să am ocazia să mă întorc. A fost o experiență grozavă pe care am putut să o trăiesc și am nu aș spune nu unei posibile întoarceri".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
25/11/2022 LA 19:07
Fotbal
Japonezii care l-au învins pe Neuer joacă în Bundesliga! "Samuraii" au doar 6 victorii la Mondial
23/11/2022 LA 16:00