Real Madrid este echipa cu cel mai important palmares din fotbalul european, dar a reușit și cea mai neobișnuită performanță. Ambele echipe ale clubului s-au întâlnit în finala Cupei Spaniei în 1980 în cel mai ciudat meci cu un trofeu major pe masă din istoria fotbalului.

Real Madrid - Real Madrid Castilla în finala Cupei Spaniei

Credit imagine: Eurosport

Scorul a fost 6-1, dar jucătorii ambelor echipe au sărbătorit împreună, iar cei 65 de mii de fani prezenți pe legedarul stadion Bernabeu s-au bucurat în egală măsură la cele 7 goluri. Printre marcatori au fost Del Bosque, Juanito sau Santillana.
Fotbal
Cine sunt cei care au avut mari performanțe cu echipele naționale, dar n-au confirmat ca antrenori
13/11/2021 LA 15:52

Real Madrid Castilla, marea surpriza

Echipa a doua a Realului, Castilla a fost senzația acelui sezon nebun din Cupa Spaniei. Intrată încă din primul tur, echipa a trecut pe rând de Extremadura (10-1), Alcorcon (5-1), Santander (3-1), Hercules Alicante (5-4 după prelungiri), Bilbao (2-1), Real Sociedad (3-2),î și Sporting Gijon (4-3). Echipa care a jucat în marea finală a fost formată din Agustin; Juanito, Herrero, Castañeda, Casimiro; Álvarez, Gallego, Bernal; Pineda,, Paco (Sánchez Lorenzo, 46 ​​'), and Cidón (Balín, 73'). Doi frați au jucat pentru Real Madrid Castilla în acea finală, Paco și Balín. Ultimul și-a adus aminte de momentele acelea pentru ziarul spaniol Marca.
Finala acea a fost cel mai frumos moment din viața mea. Am ajuns acolo după ce am eliminat în sferturi pe Real Sociedad care avea 6 sau 7 jucători de echipă națională și care a câștigat titlul în anul următor. Nu am pierdut tur-retur în fața lor și am mers ,mai departe. În semifinale noi eram deja calificați, dar Real și Atletico au ajuns la penaltyuri. Am speram să jucăm cu Atletico, 99% dintre noi am ținut cu ei! - Balín, pentru Marca
Balin își aduce aminte atmosfera în care s-a jucat în finală.
Am jucat finala împotriva unor jucători pe care îi vedeam în fiecare zi, mulți dintre ei erau prietenii noștri. Din vestiar auzeam strigătele fanilor "Castilla, Castilla". Asta i-a înrăit! Pe tunel când am ieșit pe teren ne-au intimidat, ne-au amenințat. Nu am putut să concentrăm! Simțeam că ne vor lua la bătaie dacă marcam - Balín, pentru Marca
Fratele lui Balín, Paco preferă să uite ce s-a întâmplat pe 4 iunie 1980.
Nu am revăzut finala și nici nu vreau să o mai văd! Nu ne-am antrenat ca lumea pentru un meci de genul ăsta, ne-au trimis în afara orașului pentru a sta acolo. Nu sunt mândru de cum am abordat finala. Trebuia să murim cu ei de gât! Sporting Gijon, Real Sociedad sau Athletic Bilbao erau echipe la nivelul adversarei din finală și ne-am dat viața pe teren cu ei. Cu Realul nu am reușit să facem mai nimic. Eu aveam o accidentare la spate și am jucat cu infiltrații. Am putut doar o repriză să alerg! - Paco, pentru Marca
Au fost multe momente extraordinare în Cupa Spaniei, dar ca acesta nu a mai existat vreunul. În 1943, Real Madrid a învins Barcelona cu 11-1 în finala despre care se spune că a declanșat marea rivalitate dintre cele două cluburi și culturi, dar nici atunci nu a fost atât de ciudat cum s-a întâmplat în 1980.

Real Madrid Castilla - Real Madrid Finala Copa Del Rey 1980

Credit imagine: Eurosport

Real Madrid Castilla în Europa

După această finală fără precedent, Real Madrid Castilla s-a calificat automat în Cupa Cupelor, unde a avut un adversar teribil. West Ham, echipă antrenată de celebrul Trevor Brooking, a condus la Madrid încă din primele minute, dar debutanta în cupele europene a revenit miraculos. Frații Paco și Balín au făcut 2-1, iar Cidón a adus un succes istoric cu 3-1 pentru echipa a doua a Realului. Returul de la Londra s-a jucat cu porțile închise din cauza huliganilor englezi și după 90 de minute a fost 3-1 pentru West ham. În prelungiri, experiența englezilor a fost mult mai importantă decât dorința uriașă a puștilor ajunși incredibil în Europa. David Cross a marcat de două ori, dar Real Madrid Castilla a rămas în istorie cu o performanța superbă și cu orgoliul intact.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828133.jpg

E Talks - cel mai promițător jucător din Europa, powered by Unibet

Liga Campionilor UEFA
Cine sunt cei mai buni antrenori din istoria Ligii Campionilor și cum arată viitorul competiției
12/11/2021 LA 15:16
Fotbal
Del Bosque, critici dure pentru Neymar: "Încearcă să trișeze, se preface"
06/04/2020 LA 13:40