În vârstă de 33 de ani, Julian Nagelsmann a fost la doar un pas de a prelua echipa de pe Bernabeu în 2018. Nagelsmann preluase banca tehnică a lui Hoffenheim în 2016 și devenea atunci cel mai tânăr antrenor din istoria Bundesligii, la doar 28 de ani. La începutul sezonului actual, germanul a fost instalat în postul de antrenor principal al lui RB Leipzig. Noua sa formație s-a clasat pe podium în Bundesliga și va evolua în Final 8 UEFA Champions League, împotriva lui Atletico Madrid.
Julian Nagelsmann a povestit într-un interviu pentru Marca cum și de ce a refuzat o propunere de la Real Madrid, în 2018, și cum a ajuns să antreneze Leipzig: "Am fost unul dintre candidați și lista nu a fost foarte lungă. Pentru mine a fost foarte important. Am avut o discuție bună cu José Ángel Sánchez. Ne-am pus de acord că putem vorbi din nou în viitor dacă Real Madrid va avea nevoie de antrenor și eu voi fi disponibil. Am vrut ca următorul pas să fie logic. Încerc să planific o carieră în fotbal, chiar dacă este dificil. Sunt un tip tânăr, nu trebuie să mă duc imediat la raftul de sus. Leipzig e un club mai mare, cu un buget mai mare decât Hoffenheim, ceea ce mi-a permis să-mi continuu dezvoltarea. Mi-au dat și mână liberă să-mi prezint ideile. A fost un următor pas logic în cariera mea".

Nagelsmann a vorbit și despre confruntarea cu Atletico din UCL

Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
RB Leipzig va întâlni Atletico Madrid pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona pentru un loc în semifinalele UEFA Champions League. Tehnicianul german știe cum trebuie să evolueze echipa sa pentru a trece madrileni: "Atletico e o echipă foarte puternică din punct de vedere defensiv. Va trebui să fim un bloc foarte solid și să avem multă flexibilitate în atac pentru a crea ocazii de gol. De asemenea, vom avea nevoie de multă creativitate în prima treime pentru a avea controlul. Atletico este o mare forță în fotbalul european".
Nagelsmann a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Diego Simeone: "Are un stil de joc foarte consacrat pe care l-a predicat de ani buni, nu se abate niciodată de la el. Este ceva impresionant să stai într-un club atâția ani. Trebuie să ai un har pentru a uni oamenii. Ca antrenor face tot posibilul, până publicul este mulțumit. Are o aură grozavă, multă carismă. Are capacitatea de a hipnotiza oamenii. Mai ales în ultimii ani, Diego Simeone a făcut o treabă grozavă cu multe succese".
Partida RB Leipzig - Atletico Madrid se va disputa joi, 13 august, de la ora 22:00.
Bundesliga
Haaland, motiv principal de supărare pentru Lewandowski! Ce l-a nemulțumit pe polonez
11/05/2022 LA 17:17
Fotbal
Nagelsmann, la cuțite cu șefii lui Bayern! Ratarea unui transfer l-a scos din sărite pe antrenor
11/05/2022 LA 14:58