Articol scris de Daniel Ișvanca
Conform unui studiu publicat de către cei de la MARCA, în sezonul precedent, Realul a vândut tricouri în valoare de aproximativ 3.3 milioane de euro prin intermediul Amazon, fiind la un avans de peste 1 milion de euro față de ocupanta locului secund, Paris Saint Germain.
Madrilenii demonstrează astfel că succesul se obține și în afara gazonului. Totuși, nu trebuie neglijat faptul că Paris Saint Germain a câștigat teren în această luptă odată cu transferul lui Lionel Messi, cel care a adus sume record din vânzarea de tricouri în conturile clubului.
UEFA Europa Conference League
LIVEBLOG | CFR Cluj și FCSB își reiau astăzi parcursul european! Ce șanse au în duelurile zilei
ACUM O ORĂ
"În premieră, am vândut peste un milion de tricouri, iar peste 60% dintre ele sunt cu numărul 30 - Lionel Messi." - a precizat clubul parizian la momentul respectiv.
Kiliagon, divizia globală a Grupului Labelium, concentrată 100% pe Amazon, a analizat rezultatele vânzărilor ale celor 4 ligi importante, Spania, Italia, Anglia și Franța. Veniturile anuale ajung la aproximativ 12,3 milioane de euro.
Conform informațiilor publicate în urma acestor analize, Real Madrid a fost clubul cu cea mai mare creștere anuală, de peste 400% față de anul 2018, o ascensiune incredibilă, ținând cont de faptul că transferurile făcute în ultimii ani, după perioada Cristiano Ronaldo, nu au fost foarte "sonore". Podiumul este completat de către cei de la AC Milan, cu 1.5 milioane de euro.
Barcelona este cealaltă formație din Spania care face parte dintr-un top 10 al echipelor cu cele mai mari venituri din vânzarea de tricouri din Europa, clasându-se pe poziția a șasea, cu 700 mii euro.
Citește și:

TRANSFERUL LUI MBAPPE AR FI PRODUS O ADEVĂRATĂ NEBUNIE PE PIAȚA DE VÂNZĂRI

Campioana Spaniei și câștigătoarea ultimei ediții de UEFA Champions League a fost foarte aproape de a da marea lovitură pe piața transferurilor, însă, Kylian Mbappe a fost convins de conducerea clubului parizian să rămână și să semneze o nouă înțelegere, valabilă până în vara anului 2025.
Spaniolii au fost atât de aproape să îl aducă pe Mbappe pe Santiago Bernabeu, încât cei de la Adidas aveau deja pregătite undeva la 250.000 tricouri cu numele acestuia, pentru a fi vândute imediat după anunțul oficial al clubului. Din păcate pentru aceștia, mutarea nu s-a concretizat și pentru moment nu am putut asista la un nou record de vânzări.

PERFORMANȚA CREȘTE POPULARITATEA

În aceeași analiză a celor de la Kiliagon, aceștia au scos în evidență succesul pe care Real Madrid și Milan l-au avut în urma performanțelor din acest sezon. Ca să fie și mai transparent totul, aceștia au comparat perioada de dinaintea câștigătorii trofeelor (Milan - Serie A, Real Madrid - UEFA Champions League) și cea de după, unde s-a observat că noua campioană a Italiei a obținut o creștere cu 231 procente, în timp ce Real Madrid a înregistrat o creștere cu 166%.
Premier League
Guardiola a spus tot după zvonurile privind clauza de reziliere din contractul lui Haaland
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
De ce a fost înlocuit Messi înainte de finalul duelului Benfica - PSG! Explicația lui Galtier
ACUM 2 ORE