Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, vineri, că personal consideră că nu există vreun impediment în ceea ce priveşte redeschiderea stadioanelor, însă la capacitate redusă deocamdată, asta pentru că situația la nivelul țării încă nu prezintă siguranță.
"Eu personal nu cred că există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele la capacitate redusă şi treptat să creştem capacitatea. Avem şi chestiunea vaccinării, uşor-uşor lucrul acesta va permite accelerarea ridicării restricţiilor. Vom trage să avem şi stadioanele incluse în ceea ce priveşte ridicarea acelor restricţii", a spus Ştefan răspunzând întrebărilor fanilor pe pagina de Facebook a LPF.
Acesta a precizat, de asemenea, că suporterii ar trebui să fie luaţi în considerare atunci când se face o lege legată de condiţiile din fotbal. "Ieri unul dintre reprezentanţii unuia dintre acţionarii clubului Dinamo a venit cu modificări interesante, una fiind şi posibilitatea consumării unei beri uşoare la stadion. Nu văd de ce stadioanele beneficiază de altă regulă, cred că trebuie să transmitem clar un mesaj, e nevoie de reactualizarea condiţiilor la ce îşi doresc suporterii. Ei trebuie luaţi în considerare atunci când faci o lege. Trebuie să îi întrebi".
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 13 MINUTE

Justin Ștefan, anunț important despre redeschiderea stadioanelor

În același timp, vicepreşedintele LPF, Robert Pongracz, a declarat că există de mai mult timp discuţii cu guvernul cu privire la revenirea fanilor pe stadioane şi că totul depinde de evoluţia pandemiei. "Deocamdată, 98-99 la sută din ligile profesioniste nu au fanii pe stadion. Noi suntem în discuţii cu guvernul. Este o chestiune care este pe masă în continuare. Aşteptăm ca pandemia să aibă o situaţie mai bună".
De partea cealaltă, Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a precizat în urmă cu câteva săptămâni că decizia redeschiderii stadioanelor depinde foarte mult și de hotărârile care se iau la Ministerul Sănătății: "Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc să putem cât mai repede să dăm o șansă sportului să se desfășoare în condiții normale, dar pentru asta avem nevoie de oameni sănătoși în România", a declarat Eduard Novak, la Digi 24.
Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM O ORĂ
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 2 ORE