Dimitar Berbatov a jucat la Manchester United, Tottenham, Monaco, Leverkusen sau Monaco, dar nu se consideră un pretendent pentru topul fotbaliștilor din Estul Europei. Un alt jucător bulgar este însă primul din acest punct de vedere.
Cel mai bun jucător de fotbal din Europa de Est a fost Hristo Stoichkov,spune bulgarul despre conaționalul său. Felul în care aborda fiecare meci, ca și când ar fi fost ultimul, arăta vâna pe care o avea. La Barcelona a acaparat flancul stâng, un lucru deloc ușor pentru cineva din Europa de Est. A făcut echipa Bulgariei faimoasă cât timp a jucat în națională și, pentru un tânăr din țară, a fost extraordinar să văd cum cineva precum Stoichkov a putut să aibă succes la unul dintre cele mai mari cluburi din Europa din acel moment.
https://i.eurosport.com/2020/04/08/2804165.jpg
Romanian Liga I
Încă un stadion-bijuterie în România! Când ar putea fi inaugurată noua arenă a celor de la Farul
IERI LA 10:17
Dacă Bulgaria l-a avut pe Stoichkov, la fel România l-a avut pe Hagi. Liderul „generației de aur” se află la același nivel în opinia lui Berbatov, care a crescut urmărindu-i pe cei doi, pe care i-a considerat idoli.
Gheorghe Hagi a fost un fotbalist extraordinar al acelor vremuri. Cei doi abordau meciurile în moduri similare și ambii au fost jucători de picior stâng. Se spune că stângacii sunt mereu jucători puțin diferiți. Repet, pentru ca cineva din Europa de Est să aibă succes la aceste cluburi mari, e nevoie de ceva special.
https://i.eurosport.com/2012/06/13/851894.jpg

"Am avut jucători de fotbal extraordinari în această zonă"

Ambasadorul Betfair Berbatov a fost impresionat de alți doi jucători din Est care au cucerit Vestul.
Apoi au mai fost Zvonimir Boban sau Andriy Shevchenko. Au fost mulți și cu siguranță uit de unii, dar am avut jucători de fotbal extraordinari în această zonă. Aceștia au avut un impact mare asupra fotbalului mondial și au inspirat alți jucători, precum chiar eu. Evoluțiile lor încurajează jucători precum mine și alții dinaintea mea să joace în ligile mai mari, unde se joacă cel mai bun fotbal din lume.
Jucătorii din Europa de Est sunt faimoși pentru abilitățile tehnice pe care cu toții le-am avut. Am jucat împotriva lui Andriy când era la Chelsea iar eu eram la Spurs. Chiar dacă nu a fost perioada cea mai bună a lui acolo, a marcat de atâtea ori pentru AC Milan. A fost un jucător extroardinar,” a mai spus Berbatov.
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
17/05/2022 LA 16:31
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05