Demba Ba, fost jucător în Premier League, a fost surprins de camerele TV în timp ce îl certa la scenă deschisă pe Sebastian Colțescu, acuzându-l că i-a adresat insulte rasiste lui Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir.
Brusc, lumea s-a împărțit din nou în două tabere rivale. Una care îl susține pe Demba Ba și îl acuză de rasism pe Colțescu și alta care consideră că atacantul senegalez a exagerat pentru o eroare involuntară făcută de arbitrul român.
Argumentele au început să curgă din ambele tabere, iar recent a fost descoperită o remarcă mai veche a lui Demba Ba, în care folosea, la rândul său, culoarea pentru a identifica o anumită parte a populației.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 5 ORE
Mulți oameni au răbufnit la adresa atacantului lui Bașakșehir, acuzându-l de aceeași greșeală comisă marți seară de Colțescu.

Remarca lui Demba Ba care a inflamat și mai mult spiritele, după scandalul de la Paris în care Colțescu a fost acuzat de rasism

Mai precis, Demba Ba a scris pe contul de Twitter, în luna aprilie, un mesaj în care folosea cuvântul "albi". Senegalezul era nemulțumit de o afirmație făcută de un profesor în contextul vaccinării africanilor cu un sert de "test" împotriva coronavirusului.
Iar acum, declarația respectivă a lui Demba Ba a fost preluată în "războiul" de la Paris, în care Colțescu este personaj principal:
"Bine ați venit în Occident, acolo unde albii se cred superiori și unde rasismul și nebunia devin banalitate. E timpul să ne ridicăm!", a scris Demba Ba, în luna aprilie.
Remarca lui Demba Ba a aprins și mai tare spiritele în mediul online, acolo unde subiectul "Colțescu" s-a aflat în prim-plan în ultimele zile.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952300.jpg
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 6 ORE